Steve Bello- Marblehead

Facebookrssmail

Gitarist en songwriter Steve Bello is al zo’n 30 jaar prof muzikant. Hij toerde als sessiemuzikant met o.a Bumblefoot (Guns n’ Roses/Sons of Apollo). ’Marblehead’ is alweer het zevende album van deze Amerikaan. Hier staan acht prog.rock nummers op, waar metalinvloeden en een vleugje funk te horen zijn.

‘Time to fly’ heeft een aangename rockende start, met natuurlijk lekker veel gitaarwerk van Steve. Ook de bas van Chris Davison is goed hoorbaar. De snaren klinken lekker zwaar. Maar er is ook licht gillend gitaarspel te horen. Kortom prima heavy rock/ metalrock. Deze trend zet zich voort in ‘Marblehead’. De drums zijn vrij basic bespeeld door Ronnie Mormino. Iets meer dynamiek had zeker niet misstaan. Zo nu en dan zijn er wat herhalingen in ritme en/of melodie. Hierdoor zijn de titeltrack en de daaropvolgende nummers wel goed, maar springen niet echt boven het gemiddelde uit. Dat was met iets meer variatie in tempo en volume zeker wel gelukt. Het kunnen van Steve was dan beter tot zijn recht gekomen.

Door de rustige start van ‘Message for mercury’ verwacht ik een anders opgebouwde track. Maar na ongeveer 10 seconden is er een wending naar de zwaardere prog.rock. Het klinkt allemaal prima, toch mis ik een stukje afwisseling. Als dit er wel zou zijn, was ik absoluut onder de indruk geweest.

‘Turn to rust’ start vrij rustig en blijft vrij rustig. Maar het raakt me minder dan ik zou willen. Gaandeweg word ik wel meegenomen door deze track. Deze keer is de wending naar metalrock gaaf. Dit deel heeft wat minder afwisseling dan ik hoopte. De wending naar rustig verloopt weer super!  Dit is mijn favoriete track.

Het eerste stukje van ‘Stay outside the lines’ trekt mijn aandacht. Dat verslapt even wanneer tempo en volume omhooggaan. Want ongeveer hetzelfde hoorde ik al eerder. Toch zitten ook hier leuke wendingen in, al worden deze een paar keer herhaald, waardoor het verrassingseffect verdwijnt.

Als laatste ‘Heart of a warrior’, waar ook redelijk wat herhalingen in zitten.

De drums hadden soms wat meer mogen ‘donderen’ of juist strakker gemogen. De structuur van de nummers heeft mij niet kunnen overtuigen. Het aantal laagjes in de muziek komt niet volledig tot uiting. Over de grote lijn komt het wat te vlak over. Ik heb het gevoel dat Steve zichzelf een beetje te kort doet, want zijn manier van gitaar spelen is gewoon goed. Daarmee is ‘Marbelhead’ zeker een aardig album geworden.
(72/100) (Eigen Beheer)

Track list: Marblehead

1 Time to fly
2 Marblehead
3 Keep breathing
4 Black skies and sunshine
5 A message for mercury
6 Turn to rust
7 Stay outside of the lines
8 Heart of a warrior

Line-up: Steve Bello

Steve Bello – gitaar
Chris Davison – bas
Ronnie Mormino – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ