Happy birthday Philip Labonte

Facebookrssmail

Philip Steven Labonte is geboren op 15 april 1975 en is een Amerikaanse muzikant uit Massachusetts, het best bekend als de zanger van de Amerikaanse melodieuze metalcore band All That Remains daarnaast is Philip Labonte de voormalige lead zanger van Shadows Fall en werd de touring vocalist voor Killswitch Engage in het begin van 2010.

Philip Labonte was halverwege de jaren 90 zanger in een band genaamd Perpetual Doom. De band speelde death metal en de leden tieners waren op dat moment. De originele zanger van Perpetual Doom was Scott Estes. Philip Labonte werd de zanger nadat Estes de band in 1993 verliet.

Van 1997 t/m 1998 was Philip Labonte de zanger van de Amerikaanse heavy metal band Shadows Fall, Labonte werd gevraagd bij te vertrekken Shadows Fall wegens “muzikale meningsverschillen”. In 1998, richte Labonte All That Remains op als een “side project” en na het verlaten van Shadows Fall werd All That Remains werd zijn belangrijkste prioriteit.

Een korte tijd later deed Labonte auditie voor Killswitch Engage na het vertrek van hun zanger Jesse Leach. Hoewel hij de auditie verloor van de voormalige Blood Has Been Shed zanger Howard Jones vertelde de band hem dat hij was een goede tweede was. In 2010 werd hij gevraagd om in te vallen als vocalist voor Killswitch tijdens de tour van de band met The Devil Wears Prada en Dark Tranquility nadat Howard moest afzetten het begin van de tour. Tot op heden is Philip Labonte de zanger van Killswitch Engage.

RockMuZine feliciteert Philip Labonte met zijn 44ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ