Signs Of Human Race – Inner Struggle Of Self Acceptance

Facebookrssmail

Laat ik beginnen met de mededeling dat dit geen eenvoudige kost is. Dit album moet je dan ook niet draaien als achtergrondmuziek tijdens huishoudelijke klussen maar als je de tijd ervoor neemt en ervoor gaat zitten. Dan is het dik 3 kwartier genieten van interessante afwisselende Prog-Metal. Zelf zeggen deze Italiaanse mannen beïnvloed te zijn door bands als Tool, Gojira, Opeth, Pink Floyd en Dream Theater. Laten dat nu net bands zijn die ik dagelijks beluister. Mijn verwachtingen waren dus ook hooggespannen. 

De bovengenoemde invloeden zijn zeker terug te horen. Alleen Dream Theater kan ik er niet in terug horen maar misschien bedoelen ze met Dream Theater-invloeden de neiging om te veel muzikale ideeën in één nummer te proppen om hun muzikale capaciteiten te etaleren. Een euvel wat ik ze graag vergeef aangezien dit werkstuk hun debuut is. Less is sometimes more. 

De nummers zitten stuk voor stuk goed in elkaar en er wordt goed gebruik gemaakt van dynamiek. Dan is het rustig, met haast gesproken Tool-achtige zang om vervolgens weer om te slaan in Gojira-achtig gitaarwerk met tegen de grunt aangrenzende zang. Ook zitten er passages tussen met louter gesproken zang en mooie sfeervolle Pink Floyd achtige toetsen partijen zoals in afsluiter ‘Choking In Hopeless Agony’. 

Al met al een album dat verdient om beluisterd te worden door iedereen die houdt van spannende, avontuurlijke Progressive/Avant-Garde Metal. De productie is ook dik in orde. Het doet me nog het meeste denken aan een hardere progressieve versie van Tool. Dit komt vooral door de zang-en melodielijnen. Een album wat zeker terugkomt in mijn persoonlijke jaarlijst. Een dikke 9 voor dit debuut. 

(90/100) (Sliptrick Records) 

Track List: Inner Struggle Of Self Acceptance

1 Dreaming Reality (8:30) 
2 Above The Languages Of Life (5:21) 
3 Journey Into Self-Reflection (8:26) (eerder dit jaar al uitgebracht als single) 
4 Of Love And Misgiving (8:25) 
5 Choking In Hopeless Agony (12:11) 

Line Up: Signs Of Human Race

Remek James Robertson-Vocals/Keyboards   
Diego Lorenzo-Guitars  
Alessandro Ducroz-Guitars   
Davide Brighenti-Bass  
Samuele Leonard Sereno-Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ