Dirty Rats – End in Tears

Facebookrssmail

Het Australische Rock Combo Dirty Rats heeft een boost gekregen. Reeds opgericht in de jaren ’80 werd er in 1987 een EP uitgebracht. Verder dan dat kwam het jarenlang niet totdat eind 2018 het debuutalbum ‘Rock’n Roll’ het levenslicht mocht aanschouwen. Opvolger ‘End In Tears’ laats zelfs geen 2 jaar op zich wachten dus de vaart zit er eindelijk lekker in.

Dat geldt ook voor de opgeklopte Rock ’n Roll die de band brengt. Het tempo zit er lekker in en de muziek is heerlijk compromisloos. Een onvervalste mix van Rose Tattoo/Hanoi Rocks/Supersuckers met vleugjes ZZ Top,  Motorhead en de nodige punky invloeden. Kortom onvervalste pub muziek die het eigenlijk altijd goed doet. Het luistert ontzettende lekker weg, zet je ongetwijfeld in beweging en tovert meteen een glimlach op je gezicht.

Wat de heren doen, doen ze zonder meer uitstekend. Rauwe Biker Rock zonder franje met prima vocalen verpakt in snelle, korte, puntige songs die een ieder zal aanspreken. Echte uitschieters staan er niet op, wellicht dat het titelnummer en ‘Jaded’, er iets bovenuit schieten, mindere nummers zijn er ook niet te vinden, hoewel het afsluitende bluesy ‘Rock Star’ een paar tandjes terugschakelt in tempo.

Dirty Rats brengt een album uit waar je bij beluistering compromisloos even lekker al je zorgen achter je kunt laten. Typisch een album dat automatisch een stuk vrolijkheid brengt door de heerlijk opzwepende dirty rock en dat is al heel wat waard in deze sombere tijden waarin juist naar zo’n dergelijke uitlaatklep naarstig wordt gezocht en verlangd. Voor thuis; zet dit album op, pak een sixpack ijskoud bier en je hebt een topavond.(78/100; Sliptrick Records)

Tracklist

01. The Juice

02. Axis of Love

03. Love from a Distance

04. End in Tears

05. Jaded

06. The Ballad of Hobbit Foot

07. Hurts like a Mother

08. Boss of Me

09. My Life is a Cliché

10. Fantasy

11. Bad News Woman

12. Rat Rock

13. Rock Star

Line up

Wayne (Richie Rat) Rich – Vocals

Jamie Beovich – Bass

Anthony (Chooka) Chapple – Guitar

Andy Thomson – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ