Impericon Festival in Oberhausen de moeite waard

Facebookrssmail

Zaterdag 13 april was RockMuZine fotograaf Eva Bakker bij het Impericon Festival in Oberhausen, Duitsland. Met een line-up vol met snoeiharde bands, zoals Deez Nuts, Bury Tomorrow, The Black Dahlia Murder, het Duitse CALLEJON en headliner Stick To Your Guns beloofde dat een goed feestje te worden. Oberhausen ligt een uurtje rijden vanaf de grens, dus wat dat betreft is een groot aanbod Duitse concerten prima te bezoeken voor Nederlanders. Bijkomend voordeel; in het Ruhrgebied (Oberhausen, Essen, Keulen) zijn met grote regelmaat héle vette lineups te vinden! Zo ook dus Impericon Festival, dat dit jaar neerstrijkt in diverse Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse steden. Heb je na het bekijken van de foto’s de smaak te pakken en vind je nog wat verder rijden geen probleem? Dan kan je nog naar Wene, Leipzig of München de komende weken.

Impericon Festival 2019 Oberhausen wordt gehouden in de Turbinenhalle, een grote dubbele zaal in een oud fabriekspand. Al jaren geleden omgetoverd tot concertvenue, kunnen er in totaal maar liefst 4,500 mensen in. Het pand zit midden op een industrieterrein, maar is zeer goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Parkeren is er ook mogelijk op een groot braakliggend terrein naast de hal en kost een paar euro. Als je vroeg bent, kun je zelfs gewoon aan de straat parkeren en kost dat je niets. Ook is er een groot aanbod aan eten en drinken aanwezig tijdens grotere festivals, in een derde zaaltje dat is ingericht als foodhall. Je kunt er patat, pizza, bockworst, curryworst en diverse andere dingen te eten kopen voor niet teveel geld, en er vloeit natuurlijk rijkelijk Duits bier.

De atmosfeer van de Turbinenhalle is op zich goed, maar het is er heel erg druk als het is uitverkocht. Verwacht niet dat je de 250 meter naar de andere zaal kunt lopen in twee minuten om de volgende band te zien, daar moet je op sommige momenten echt even tijd voor uittrekken. Ook zorgen het beperkte aantal toiletten en drukte aan de bars voor langere wachttijden. Omdat de bands zo strak op elkaar gepland zijn is het helaas ook niet mogelijk om van elke band de hele set te zien. Zeker in het begin niet, waar de eerste paar bands maar maximaal een half uurtje spelen.

Het festival begint om 14:00u, en wordt afgetrapt door Holding Absence. Een melodieuze post-hardcore band uit Wales. Hierna speelt Alpha Wolf, Australische metalcore. De volgende op de lijst is Fit For A King, wederom metalcore uit Texas, VS. Daarna gaan we op bezoek bij Heart Of A Coward, nog meer metalcore! Deze keer uit het Verenigd Koninkrijk. Deez Nuts is een Australische hardcore band, die vrij laag op de bill staat op dit festival. Jammer!

Tussendoor is het even tijd voor een kleine adempauze, als Being As An Ocean (post-hardcore uit de VS) akoestisch speelt. Dat duurt natuurlijk niet te lang, want metalcore band Obey The Brave staat garant voor een goed potje gitaarwerk. Daarna speelt Being As An Ocean een gewone set op het andere podium, waarin de zanger veelvuldig contact zoekt met het publiek.
De Britse metalcore band Bury Tomorrow zet een retestrakke set neer.

The Black Dahlia Murder uit de VS is een melodische death metal band.
CALLEJON is een metalcore band uit Düsseldorf, en dat de Duitsers houden van nationaal gitaarwerk, is wel te merken aan de populariteit van deze band hier. Het dak gaat eraf! Ook Any Given Day is een Duitse metalcore band. Als afsluiter staat Stick To Your Guns op het podium, een hardcore punkband uit de VS met immense populariteit in de rockscene. Dat is wel te merken, de zaal staat volledig op zijn kop tijdens dit optreden!

Foto’s (c) Eva Bakker

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ