BABYMETAL strak en voorspelbaar

Facebookrssmail

Na meer dan 3 jaar afwezigheid spelen ze wederom voor een uitverkochte zaal: BABYMETAL! Er staat een lange rij midden in het besneeuwde centrum van Tilburg voor hun show in poppodium 013. In die 3 jaar zijn er 2 grote veranderingen, die beide plaatsvonden in 2023: MOMOMETAL is sinds april lid van de band (ter vervanging van YUIMETAL), en de release van hun nieuwste album The Other One. In mei dit jaar stond de band nog als voorprogramma van Sabaton in Ziggo Dome Amsterdam.

De Britse nu-metalband WARGASM opent deze avond rond 20 uur. Nummers als ‘Rage All Over’, ‘Shut Up’ en ‘D.R.I.L.D.O’ klinken uit de monden van het duo Milkie Way en Sam Matlock. Live staan ze met z’n 5-en op het podium, aangevuld met gitarist Edison Hunter, Adam Breeze op drums en toetsenist/DJ Adam Crilly. De band bestaat sinds 2018 en op Spotify zijn ‘Spit.’ en ‘The Void Stares Back’ inmiddels 7 resp. 4,5 miljoen keer beluisterd. Agressieve gitaar-riffen, schreeuwende zang en een pompende bass kenmerken hun muziek.

Na de nodige ombouw komt tijdens de intro rond 21.10 uur de begeleidingsband Kawi Band het podium op, snel gevolgd door SU-METAL, MOAMETAL en MOMOMETAL, de leden van Japanse kawaii metalband BABYMETAL. De zaal ontploft en barst uit haar voegen. De setlist laat geen hele grote verrassingen zien ten opzichte van de optredens van de afgelopen dagen: de eerste 5 en de laatste 5 nummers staan vast, daartussen wisselend 2 nummers. Voor Tilburg zijn dit MAYA en Syncopation. Dansen, zingen en schreeuwen, alles komt voorbij in het 1 uur en 10 minuten durende optreden. De vrolijke zang van SU-METAL staat in schril contrast met de schreeuwende stemmen van MOAMETAL en MOMOMETAL. De danspasjes en armbewegingen zijn strak geregisseerd. Mooi dat de begeleidingsband ook nog even in de spotlights wordt gezet, want de beukende metal komt van hen.

12 nummers BABYMETAL verder, en we mogen de sneeuw weer in, wel totaal verwarmd door het meedansen op de muziek!

Setlist:

 1. BABYMETAL DEATH
 2. Gimme Chocolate!!
 3. PA PA YA!!
 4. Distortion
 5. BxMxC
 6. MAYA
 7. Syncopation
 8. Monochrome
 9. METALI!!
 10. Megitsune
 11. Headbangeeeeerrrrr!!!!!
 12. Road of Resistance
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ