Entombed – Clandestine Live

Facebookrssmail

Het album ‘Clandestine’ bestaat 25 jaar en om dit te vieren heeft de Zweedse Death Metal band Entombed in thuisstad Malmö een integraal albumconcert gegeven. En het resultaat is nu te beluisteren in de vorm van een live album getiteld ‘Clandestine Live’, welke op 17 mei verschijnt via Nuclear Blast. Geheel in de originele line up, dat betekent dus met Nicke Andersson, Uffe Cederlund, en Alex Hellid, zet de band een integrale setlist neer van pakweg 55 minuten.

Helaas bekruipt bij het beluisteren van ‘Clandestine live’ mij het gevoel wat men vaker heeft bij integrale concerten. Namelijk dat er een studioplaat wordt afgespeeld in een concertzaal. Want het album weet de livesfeer niet echt te pakken. Je hoort echt nauwelijks interactie zowel vanuit het publiek als vanuit de band zelf.

Uitstekende uitvoeringen zijn weggelegd voor ‘Sinners Bleed’, ‘Evilyn’, en ‘Stranger Aeons’. De band voert de tracks live perfect uit en wist tijdens de live opname de rauwheid van de sound wel te bewaren. Er is duidelijk achteraf niet gesleuteld aan de opnames en dat behoud de puurheid van het studio album. Ook afsluiter, de klassieker ‘Left Hand Path’, is in een redelijke uitvoering te beluisteren.

Redelijke uitvoeringen van de tracks, maar als live album in z’n geheel heeft het weinig wol. Dat komt doordat er tijdens het opnemen alleen is gefocust op de live uitvoeringen van de tracks. Het album heeft niet de livesfeer van een concert als geheel vastgelegd en daardoor voel je ook weinig energie vanuit de band. Op zich een prima schijfje voor op de achtergrond.

(70/100) (Nuclear Blast)

Tracklist Clandestine Live

1. Intro
2. living Dead
3. Sinners Bleed
4. Evilyn
5. Blessed Be
6. Stranger Aeons
7. Chaos Breed
8. Crawl
9. Severe Burns
10. Through The Collonades
11. Left Hand Path

Line Up Entombed

Alex Hellid – Guitar
Uffe Cederlund – Guitar
Nicke Andersson – Drums
Robert Andersson – Vocals
Edvin Aftonfalk – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ