Duel – In Carne Persona

Facebookrssmail

Duel is een heavy rock/stoner rockband uit de Verenigde Staten. Ondanks dat ze pas in 2015 zijn opgericht, wordt het aankomende nieuwe album ‘In Carne Persona’ alweer de vierde studioplaat van de band. Ook hebben ze al een live plaat op hun palmares staan. Stilzitten komt dus niet in hun woordenboek voor.  

Duel bestaat uit Shaun Avant op bas en vocalen, Tom Frank op gitaar en vocalen, Derek Halfmann op gitaar en JD Shadowz achter de drumkit. In 2016 kwam hun eerste album ‘Fears Of The Dead’ uit op het Heavy Psych Sounds label. Bij dat label zitten de heren nog steeds. Het populairste nummer is de titeltrack van dat eerste album, volgens Spotify althans.  

Als je dat nummer dan gaat vergelijken met het nieuwe album valt gelijk een ding enorm op. De nummers hebben meer tempo dan het enorm doomy ‘Fears Of The Dead’. De riffs zijn minder lang uitgerekt. Ze blijven zichzelf dus vernieuwen en dat is iets wat ik graag zie in een band. Op het nieuwe album heb je nog steeds wel direct het idee ”Ik zit naar Duel te luisteren”. Ze houden zich wel aan hun eigen sound maar gaan daarin net even wat andere dingen doen.  

Als je het mij vraagt is dit een hele goede zet. Dit nieuwe ‘In Carne Persona’ is een fantastische plaat geworden. Heerlijk dikke riffs, refreinen die blijven hangen, fijne solo’s en natuurlijk is het doom element allesbehalve helemaal verdwenen. Luister hiervoor bijvoorbeeld eens naar het intro van ‘Wave Your Hand’. 

Eerste single en tevens albumopener ‘Children Of The Fire’ is een van de sterkste, zo niet het sterkste nummer op de plaat. Een lekker dikke riff alvorens de catchy heavy coupletten ingezet worden. Duel was mij tot voor kort nog onbekend. Dan komt er een promo en luister je de single en denk je, nou dat klinkt erg prettig, van deze band wil ik meer horen. Zo ging dat dus met ‘Children Of The Fire’.  

Al met al kunnen we dus concluderen dat ‘In Carne Persona’ een zeer geslaagd album is en toegankelijk voor een nieuwe luisteraar van de groep. Wellicht, en stiekem hoop ik ook, dat dit album de échte doorbraak gaat worden voor Duel. De nummers zitten goed in elkaar en luisteren heerlijk weg. Aanrader! (84/100) (Heavy Psych Sounds) 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ