Sister Shotgun – Fragments

Facebookrssmail

Sister Shotgun is een Britse Band die aan de weg timmert sinds 2011. Sterkste troef is de klassiek geschoolde zangeres (tevens model en actrice) Chloe Ozwell. Zij tilt de nummers die zeker niet slecht zijn met haar krachtige stem naar een hoger niveau. In december 2017 bracht de band in eigen beheer een video uit van ‘Silhouettes’ wat ook op dit album staat. Deze video was zo succesvol dat het de aandacht trok van Pavement dat Sister Shotgun meteen vastlegde voor een multi-album contract.

Dat Pavement veel vertrouwen in Sister Shotgun heeft blijkt wel uit het feit dat ze voor ‘Fragments’ gebruik mochten maken van de diensten van producer Romesh Dodangoda. Deze man heeft o.a. het geluid verzorgd van bands als ‘Funeral For A Friend’, ‘Bullet For My Valentine’ en hij heeft recentelijk nog achter de knoppen gezeten voor ‘Bring Me The Horizon’s laatste single ‘Mantra’. Is dit vertrouwen terecht? Grotendeels wel. Sister Shotgun heeft zeker de potentie om één van de ‘grotere’ bands in dit genre te worden, maar de concurrentie in dit genre is moordend. Op dit moment valt de band (nog)niet echt op.

Aangezien dit hun debuut is en ze mijns inziens al een flinke progressie hebben geboekt ten opzichte van hun debuut  ‘Devour’ heb ik goede hoop dat dit album hen een flink stuk op de goede weg brengt. Overigens staan er op dit album twee tracks die al op hun debuut-EP ‘Devour’ stonden, te weten ‘Miss Fortune’ (geweldige song-titel trouwens) en ‘From The Ashes’. Wat Sister Shotgun slim gedaan heeft op dit album is de volgorde van de nummers. Zo wordt het mooie rustige ‘For The Love Of Hate’ opgevolgd door ‘Kill The Lights’ één van de hardste en snelste nummers van het album. Over de bonus track ‘No Hope’ kan ik weinig vertellen aangezien deze niet bij mijn promo zat. Als referentiepunt noem ik de band Jinjer dan weet je een beetje in welke hoek je het moet zoeken.

(78/100)(Pavement)

Play List Fragments
1 Sacred Heart (3:55)
2 She Lives (4:10)
3 From The Ashes (3:59)
4 Fragments (4:55)
5 Miss Fortune (3:45)
6 For The Love Of Hate (5:00)
7 Kill The Lights (5:07)
8 Silhouettes (5:06)
9 Mourning Iris (4:35)
10 Scorn (5:40)
11 No Hope (Bonus Track)

Line Up Sister Shotgun
Dave Harvey – Drums
Chloe Ozwell – Vocals
Benji Tatlock – Guitar
Niall Wills – Guitar
Tim Chambers – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ