Ulvedharr – Total War

Facebookrssmail

Ulvedharr is een Italiaanse band opgericht in 2011. In die zes jaar is de band voor hedendaagse begrippen erg productief geweest. Zo verschenen er tot op heden 2 eP’s en 2 Full-lengths, de eerste album, ‘Swords of Midgard’, verscheen via een klein label in 2013. In 2014 was het weer raak en verscheen album nummer twee: ‘Ragnarök’ en na een EP in eigen beheer te hebben uitgebracht in 2016 verscheen de band op het radar van het label Scarlet Records resulterend in een derde langspeler. ‘Total War’ verschijnt op 18 augustus.

Ulvedharr bevindt zich muzikaal in het thrash / death metal genre en het zal niet verbazen dat tekstueel de Noorse mythologie centraal staat. De basis van de band bestaat uit drummer Michele Balduzzi en zanger / gitarist Fabrizio “Ark” Arcudi, beide vanaf 2011 actief. Vanaf 2014 is bassist Markus Ener actief en een lead gitarist werd in 2016 gevonden in Giuseppe “Jack” Ciurlia.

Een weinig inspirerend instrumentaal intro opent het album waarna we met het nummer ‘Wolves’. Thrashende gitaren openen het snelle nummer waarbij het werk van de lead gitarist het meeste opvalt, de rauwe death metal vocalen van Ark Nattlig Ulv zijn wat flets maar excelleren in het sterke refrein. Het recept is steeds weer hetzelfde, snelle thrash riffs met sterk en melodieus gitaarwerk, en het klinkt niet onaardig maar het gevoel bekruipt je wel dat dit kunstje door velen is gedaan. Nummers als ‘Inquisition’, ‘Wrath of Brenn’ en ‘The Dark Age’ zijn lekkere nummers welke net iets boven de rest van de nummers uitsteken

De originaliteitsprijs zullen de heren van Ulvedharr met het album ‘Total War’ niet ontvangen maar de heren brengen wel een lekker potje thrash / death metal met een eervolle vermelding voor lead gitarist Giuseppe “Jack” Ciurlia.

(75/100, Scarlet Records)

Tracklist:
1. This Is War… 01:52 instrumental
2. Wolves 03:24
3. Flagellum Dei 05:57
4. Inquisition 05:07
5. Total War 04:42
6. Wrath of Brenn 05:36
7. Krigaren 05:53
8. Master of Slavery 04:26
9. Legion 04:25
10. The Dark Age 03:59
11. …Will Never End 00:33 instrumental

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ