Any Given Day – Overpower

Facebookrssmail
Any Given Day - Overpower

Medio Maart bracht de Duitse Metalband Any Given Day hun tweede album ‘Overpower’ uit via het recordlabel Arising Empire. In 2013 kende de band al flink veel media-aandacht doordat hun versie van ‘Diamonds’, een cover van de Amerikaanse popzangeres Rihanna, ruim over de tien miljoen keer gestreamed werd via Youtube. En nog voor het uitbrengen van hun debuut toerde de band als voorprogramma van vele bekende bands als Caliban, Bury Tommorow, en Trivium.

Dit resulteerde in een samenwerking met Triviumzanger Matt Heafy op de track ‘Arise’ voor Any Given Days eerste album. Het debuutalbum ‘My Longest Way Home’ uit 2014 was in hun thuisland meteen een groot succes en eindigde op plek 28 in de Duitse hitlijsten. En nu is er dan de opvolger ‘Overpower’, waarvan de tracks ‘Loveless’ en ‘Savior’ alreeds op single zijn uitgebracht.

‘Start Over ‘begint met een prettige soundeffect als intro, waarna een melodieuze gitaar riff en aangename screams zich inzetten. Uitstekende afwisseling tussen grunts en cleanvocals tijdens deze track en een lekker klinkend refrein. ‘Overpower’ kenmerkt zich van een grote klasse. ‘Loveless’, ‘Savior’, ‘Taking Over Me’, ‘Sure To Fail’, ‘Whatever it Takes’ en ‘Fear’ kenmerken zich met lekker in het gehoor liggende riffs, prima drumwerk en Bass spel, uitstekende afwisseling tussen grunts, screams, en cleanvocals, en met refreinen die lekker in het gehoor liggen.

Vooral de track ‘Taking Over Me’ is uitstekend met een lekkere mengelmoes van melodieus gitaarwerk, soundeffects, lekker doorstuwend drumwerk, stevige grunts, en een heerlijke cleanvocals tijdens het refrein. Tracks ‘Lonewolf’ en ‘Devil Inside’ zijn mid-tempo tracks die de afwisseling erin weet te houden gedurende de gehele tracklist. En mooi hoe de tracks ‘Sure To Fail’ en ‘In Deafening Silence’ de stevige balans weer weet te hervatten na deze 2 uitstekende mid-tempo tracks. ‘Fear’ laat duidelijk een commerciële sound horen en is duidelijke een kandidaat voor radio airplay. 

De enigste smet aan de plaat is de afsluiter ‘Never Surrender’. Deze track klinkt wel erg saai en eentonig. Bovendien is de track ook erg abrupt afgelopen. Zonde van deze verder uitstekende schijf. Grote klasse is ‘Overpower’ een zeer onderhoudend schijfje die lekker in het gehoor ligt. De productie is prima in balans. Voor liefhebbers van zowel wat steviger Metalwerk als In Flames als mensen die graag luisteren naar een band als Bring Me The Horizon. (97/100) (Arising Empire)

Tracklist Overpower

1. Start Over
2. Loveless
3. Savior
4. Taking Over Me
5. Lonewolf
6. Devil Inside
7. Sure To Fail
8. In Deafening Silence
9. Whatever It Takes
10. Fear
11. Never Surrender

Line Up Any Given Day

Dennis Diehl – vocals
Andy Posdziech – guitars
Dennis Ter Schmitten – guitars
Michael Golinski – bass
Raphael Altmann – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ