Target – Deep Water Flames

Facebookrssmail

Begin maart bracht de band Target hun album ‘Deep Water Flames’ uit via Australis Records. Er is weinig informatie over deze band bekend, behalve dat ze uit Chilli, Zuid-Amerika komen. Dan maar meteen door naar de plaat en deze laat een beetje te wensen over. Een mooi, atmosferisch instrumentaal intro is ‘Immerse’, welke nog een rustige opbouw kent naar ‘Inverted Gloaming’.

‘Inverted Gloaming’ bestaat uit een spannende en aangename opbouw van drumpartijen en een prima bass sound. Even later dienen de screams zich aan en deze vallen een beetje tegen. De screams klinken als een hele hoop gebrul door de verder uitstekende muziek. Want als het gitaarwerk zich aandient is deze prima gespeeld met zowel heavy riffs als een melodieuze. Tijdens de bridge worden er nog wel redelijke cleanvocals ingezet.

Overige tracks ‘No Solace Arises’ en ‘Oceangrave’ zijn eveneens van hetzelfde niveau. Prima muziek met uitstekende atmosferische bridges, maar de screams laten te wensen over. ‘Oceangrave’ is de beste van de gehele list met een prima opbouw, prettige riffs en drumwerk, en de grunts lijken hier nog wel bij te passen. Maar bij ‘Surge Drift Motion’ begint ook de muziek te vervelen. De gitaarsound wordt wel erg eentonig. Eigenlijk is het interessante opvoerende drumspel tijdens de track nog het enigste wat je naar dit album verder doet luisteren.

‘Submerged’ is nog een instrumentaal intermezzo, waarna deze begint aan de erg langdradige ‘Drowned in an Everlasting Mantra’. De titel doet zijn naam eer aan, want deze langer dan 5 minuten durende track lijkt inderdaad een eeuwigheid te duren. Ook de echovocals als soundeffect op de achtergrond lijken te vervelen en klinken weinig inspirerend.

Na ‘Blackwaters’ heb je het eigenlijk wel gehoord. En zijn ‘Random Waves’ en ‘Emerge’ echte uitzitters. Prima muziek en een redelijk schijfje als je over de grunts en screams heen weet te luisteren. Maar door de eentonigheid van de gitaarsound halverwege het album gaat deze je toch ook vervelen. In het begin zitten er redelijke tracks bij, maar halverwege het album lijkt de band het ook niet meer te weten. En gaan ze dan maar over op een erg eentonige sound. Jammer, maar dankzij het ruime aantal goeie tracks aan het begin is dit album toch nog enigszins een aanbeveling waardig. (63/100) (Australis Records)

Tracklist Deep Water Flames

1. Immerse
2. Inverted Gloaming
3. No Solace Arises
4. Oceangrave
5. Surge Drift Motion
6. Submerged
7. Drowned in an Everlasting Mantra
8. Blackwaters
9. Random Waves
10. Emerge

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ