Evil Invaders – Feed Me Violence

Facebookrssmail

Het uit Belgisch Limburg afkomstige Evil Invaders is vanaf de gelijknamige eerste EP die uitkwam in 2013 opgepikt en heeft sinds die tijd flinke stappen gemaakt. Zoals wel vaker het geval is bij snel groeiende bands ging het ook bij de Evil Invaders gepaard met groeistuipen. Deze stuipen waren vooral merkbaar in de line-up, uiteindelijk resulterend in één origineel bandlid in zanger / gitarist Jöe Anus. In de eerste plaats was daar de muziek, melodieuze thrash / speed metal met sterke gelijknissen van bands uit de jaren ’80 maar de Evil Invaders brengen meer. De energieke live shows van de band zijn geweldig en zullen menig metalhead over de streep getrokken hebben. Na de debuutplaat ‘Pulses of Pleasure’ uit 2015 verscheen vorig jaar een EP en werd er volop getourd. Deze maand verschijnt de langverwachte opvolger ‘Pulses of Pleasure’ en wel op 29 september via Napalm Records.

Aan het concept is niet al te veel gesleuteld en waarom zouden de heren ook. De jaren ’80 speed metal slaat aan en brengt de band op zo’n beetje alle Europese podia en festivals. Met opener ‘Mental Penitentiary’ schieten de Invaders uit de startblokken met gillende solo’s, melodieuze riffs, lekker up-tempo drumwerk en natuurlijk de typerende vocalen van Joe. ‘As Life Slowly Fades’ is ook zo’n kraker met een fijn temporiserend stuk waarbij gitarist Max Mayhem ruimschoots de ruimte krijgt om zijn kunsten te vertonen met heerlijke gitaar solo’s.

Na een kort instrumentaal intermezzo vinden we het eerste rustpuntje op het album in de vorm van ‘Broken Dreams in Isolation’, een traag doch meeslepend nummer dat uiteindelijk toch uitmond in een up-tempo spektakel. Na het sterke titelnummer volgt één van de meest veelzijdige nummers met ‘Oblivion’, sterk muzikaal mid-tempo met weer een hoofdrol voor gitarist Max Mayhem en ook hier een tempoversnelling. ‘Oblivion’ is het meest complete nummer en live zal het dak eraf gaan. ‘Anger Within’ is weer een lekker up-tempo nummer waarbij in het intro bassist Joeri van de Schoot even in de spotlight staat waarna Evil Invaders afsluit met ‘Among the Depths of Sanity’. Met 6½ minuut op de klok het langste nummer en ook dit nummer staat weer vol met solo’s en tempoversnellingen, een heerlijke afsluiter.

Evil Invaders heeft met het nieuwe album ‘Feed Me Violence’ wederom stappen gezet en brengt een meer volwassen plaat uit, dit zonder afbreuk te doen aan het vertrouwde geluid. Kopen die hap!

(85/100, Napalm Records)

Tracklist:
1. Mental Penitentiary 03:47
2. As Life Slowly Fades 04:06
3. Suspended Reanimation 00:51
4. Broken Dreams in Isolation 04:08
5. Feed Me Violence 03:44
6. Oblivion 04:52
7. Shades of Solitude 02:38
8. Anger Within 05:08
9. Among the Depths of Sanity 06:36

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ