Rhinorino – Let’s Blow This Popsicle Stand

Facebookrssmail

Deze band omschrijft zichzelf als sexy stoner rock’n roll trio uit Utrecht. ‘Let’s Blow This Popsicle Stand’ is de eerste full cd die van deze band. Dit album, wat op 20 maart uitkomt, bevat positieve vibes en een hoge dosis energie. De eerste paar seconden zijn van ‘Gone’ zijn vrij rustig, maar het tempo gaat snel omhoog. Er zijn een paar kleine tempowisselingen, maar over het algemeen blijft het tempo redelijk hoog. Ondanks de leuke details is het redelijk voorspelbaar, maar energiek is het wel. Het geluid is vrij groezelig, op zich past dat bij de muziek.

That’s not what I want’ bevat een flink portie energie, de zang klinkt vervormd. De balans tussen gitaar en basis goed, deze laatste is meer dan alleen maar een ‘ritme-instrument’. Er zijn enkele verrassende stukjes, maar deze worden deels tenietgedaan door de herhalingen die erin zitten. Hierdoor is het een beetje veel van hetzelfde. De opbouw had verrassender mogen zijn, maar het einde is wel verrassend!

Ook ‘Slow down baby’ heeft leuke, kleine details, maar ook weer een aantal herhalingen. Omdat dit nummer wat vriendelijk is van karakter, is de groezelige sound een beetje overheersend. De groezelige sound is soms vrij dik aangezet, waardoor het minder fijn is om het volume flink open te draaien. Het hoge tempo is opzwepend, al heeft de melodie er soms wel onder te lijden. Bovendien komen een aantal details in diverse nummers ongeveer op dezelfde manier terug.

‘Drunken sailor part 1’ heeft een leuke start. Deze is anders dan de voorgaande nummers. Het geluid van het tikken op de flessen is goed gevonden. Het drumwerk is lekker, en beslaat bijna een halve minuut. Dan komen de snaren erbij, even is er een wisseling van de wacht met de drums. Daarna ebt de verrassing weg. Na een paar tikjes op de flessen eindigt dit korte nummer vrij plotseling.

‘Into you’ en ‘All the way’ zijn pakkende nummers, ook deze bevatten leuke details, maar het zijn geen topnummers. ‘Handkerchiefs’ is het laatste nummer, dit sluit prima aan bij zijn voorgangers.

Bij elkaar duren deze 10 nummers nog geen 25 minuten, nogal kort voor een full cd. In een aantal nummers zit een vrij hoog aantal herhalingen. Daarbij komt dat het onderlinge verschil in de muziek aan de kleine kant is. Hierdoor ligt verveling op de loer. Er had dus wat meer geschaafd mogen worden. In de loop der tijd zullen de nummers misschien nog door ontwikkelen, daarvoor liggen er zeker nog mogelijkheden. Wellicht dat ‘Let’s Blow This Popsicle Stand’ iets te vroeg is uitgekomen. Aan de andere kant biedt dit album wel perspectieven om de aandacht op zich te vestigen. Live gespeeld zal Rhinorino zeker de energie over weten te brengen, want opzwepend, dat is dit album zeker! (63/100) (eLBlanqueo Records)

Tracklist

1 Gone – 02:29
2 That’s not what I want – 03:43
3 Slow down baby – 02:47
4 Stop complaining – 02:34
5 LOVE – 02:36
6 Won’t let go – 02:44
7 Drunken Sailor part 1 – 01:19
8 Into you  – 02:44
9 All the way – 01:05
10 Handkerchiefs – 02:39

Line up:


Suzanne ‘SusieQ’ Muller – drum, percussie en zang
Pim van Ham – gitaar, bas, drums op Drunken Sailor Part 1, percussie en zang
Merijn van de Wijdeven – bas live shows

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ