Happy birthday Alex van Halen

Facebookrssmail

Alexander Arthur van Halen werd geboren in Amsterdam op 8 mei 1953 en is een Nederlands-Amerikaans drummer, bekend geworden door de band Van Halen. Alex van Halen is een zoon van saxofonist en klarinettist Jan van Halen. Zijn moeder Eugenie van Beers was een Indisch-Nederlandse van Javaanse afkomst. Op jonge leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar Nijmegen, waarna ze in 1962 naar de Amerikaanse stad Pasadena (Californië) verhuisden. Alex van Halen leerde als kind pianospelen. Ook zijn broer Eddie studeerde piano.

Onder invloed van de populariteit van rock-‘n-rollmuziek leerde Alex gitaar spelen, en Eddie drums. Al snel bleek dat Alex meer talent had voor drums dan Eddie en Eddie meer talent voor gitaar had dan Alex. Ze wisselden van instrument en richtten in 1974 de band Van Halen op. De band werd ontdekt in 1977 door Gene Simmons. Ze scoorden hits als ‘Runnin’ with the devil’, ‘Ain’t talkin’ ’bout love’ en ‘Jump’.

Alex en Eddie speelden al op jonge leeftijd in hun eerste bandje: The Broken Combs. Zij vormden later op de middelbare school in Pasadena een rockband en tijdens optredens kwamen ze in contact met zanger David Lee Roth. Onder de indruk van de broers trad Roth toe tot hun band, vlak daarna gevolgd door bassist Michael Anthony. Ze traden op onder de naam Mammoth, maar nadat bleek dat er al een band met die naam was, veranderden ze op aandringen van zanger Roth in 1974 hun naam in Van Halen. Ook hebben ze nog een klein bandje gehad Met Ria Dierks uit Arnhem, Genaamd Ria And The Continentals, hiermee traden ze op in kleine kroegen en zalen, Onder andere de Phoenix Club in Anaheim.

RockMuZine feliciteert Alex met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ