Shotgun Sawyer – Bury the Hatchet

Facebookrssmail
Shotgun Sawyer – Bury the Hatchet

Je hebt van die muziek die typisch bij een landschap past. Zeg Led Zeppelin voor de bergen, Satriani voor de grote stad en zo past Shotgun Sawyer bij een mooie woestijnrit. De droge sound is typerend wat dat betreft. Een kleine drie jaar na hun debuut ‘Thunderchief’ poepen de Californische bluesrockmannen ‘Bury the Hatched’ eruit.

De ongepolijste sleazy sound van deze driemans-formatie kan haast niet organischer klinken dan dit. Gespeend van ieder productionele foefje of overdub om het mooier te maken dan het is, maar het past de band. Alleen de grotendeels vervormde zang heeft wat bewerking gehad. Het geheel klinkt als een vette Muddy Waters meets Black Sabbath. En het doet me ook denken aan een Junkhouse, een prima Canadese bluesrockband uit de jaren 90. De band heeft overigens in 2018 uitgebreid door Europa getourd, maar die heb ik volledig gemist. 

Openingsriff ‘Ain’t To Go Down Slow’ is er één uit het ‘Whole Lotta Love’ boekje en leidt de song naar een lekkere uptempo rocker. De wat monotone zang past, net als de vette wahwah-solo. Opvolger ‘(Let me) Take You Home’ is wat trager en heeft een heerlijk lang instrumentaal stuk met mooi bas en drumwerk. Goeie riff ook weer. ‘Backwoods Bar’ leunt op een acoustische gitaar en dreunt lekker door, maar eindigt nogal abrupt. De plaat vervolgt met het vergelijkbare, alleen dan elektrische, ‘You Got To Run’, met lekker smerig gitaarwerk halverwege. Effe gas terug met het lange en epische ‘Son of the Morning’. Lekker traag opbouwend met smaakvol gitaarwerk. ZZ Top kan als invloed niet ontbreken en dat horen we in het vlotte ‘Hombre’. ‘Love You Right’ spreekt wat minder aan, totdat de vette vervormde solo start. Led Zeppelin blues horen we op het langzame en mooie ‘When the Sun Breaks’. Het midtempo ‘Shallow Grave’ sluit deze plaat in stijl en met vet drum- en gitaarwerk af.    

Hoewel het me typisch een band is die je live moet ondergaan, bevalt dit lekkere vette plaatje me wel. Ruige bluesrock met volop afwisseling. De wat eentonige zang zal niet iedereen bekoren, maar past prima in het woestijnrockplaatje. (75/100) (Ripple Music)

TRACKLIST

1. Ain’t Tryin to Go Down Slow
2. (Let Me) Take You Home
3. Backwoods Bear
4. You Got to Run
5. Son of the Morning
6. Hombre
7. Love You Right
8. When the Sun Breaks
9. Shallow Grave

Line-up

Brett “The Butcher” Sanders – Bass Guitar
Dylan Jarman – Vocals and Electric Guitar
David Lee – Percussion and Beard

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ