Various Artist – The Sled

Facebookrssmail

‘The Sled’ is een album met een uniek goede doelen project. Dit album is niet met geld te koop. Deze download kun je als beloning krijgen voor tijd of geld dat je besteedt aan een goed doel. In december brengt Melodic Revolution Records (MRR) meestal een ‘various artist’ album uit. Het goede doel mag je natuurlijk zelf kiezen. Dat kan de voedselbank zijn, een zorginstelling, buurthuis of wat dan ook. Het enige wat MRR van je vraagt is een foto als bewijs van jouw donatie of tijd. Als je toestemming geeft, posten ze de foto op hun pagina. Op deze manier wil MRR een sneeuwbaleffect van goede daden creëren, die ook na de kerst verder gaat. Iedere gift in tijd of geld, hoe klein ook, is altijd welkom. De bands en muzikanten komen zo ongeveer uit heel de wereld en hebben hun nummers belangeloos en gratis gedoneerd.

Je hoort klassieke elementen en hoge heldere zang in ‘Fall, Leaves, Fall’. Er klinkt een lichte kerstsfeer in dit eerste nummer. Maar er zijn ook wat rockende elementen toegevoegd. Toch is het geheel vrij rustig, net als ‘Snow Globe. Dit is prima ingetogen muziek om wat meer op de achtergrond te luisteren. ‘King of Sand Dunes’ heft zowel wat jazz sound als elektronische klanken in zich.

‘We 3 Kings’ start met voornamelijk licht en snel pianospel. Langzaam gaat het tempo naar beneden en wordt de sfeer een beetje melancholiek. Ieder nummer is duidelijk verschillend van elkaar. Dat kan ook niet anders door de diversiteit aan muzikanten. Toch sluit alles goed bij elkaar aan. Het element winter is onder andere te horen in ‘Time to Remember the Poor’. In Heads in Beds’ hoor je wat Pink Floyd invloeden. Dit is een mooie, instrumentale epic.
‘YES…I Hear What You Hear!’ sluit bij de voorgaande tracks aan, maar is toch anders opgebouwd. Er zijn veel kleine details en verrassingen toegevoegd, hierdoor heeft het een licht experimenteel karakter. Er volgen een aantal vocale nummers waaronder ‘Christmas Time Is Here’. De zang klinkt wat nasaal. De tekst gaat, zoals de titel al aangeeft, echt over kerst. Door de licht rockende elementen in de muziek, is het niet te ‘kerstachtig’ buiten de kersttijd. Bijna vanzelfsprekend is ‘Christmas Blues’ een blues nummer, waarbij je de blues harp hoort. ‘For Giving’ is een prima instrumentaal nummer van Darrel Treece-Birch. Hierna komt het laatste nummer. ‘Ook Syrinx’ is volledig instrumentaal en bevat voornamelijk pianospel.

‘The Sled’ heeft voornamelijk instrumentale tracks, de één is wat vrolijker, de ander meer melancholiek. Ze verschillen, zoals eerder gezegd, genoeg van elkaar. Ondanks de grote verscheidenheid aan bands en muzikanten is deze cd geen allegaartje geworden, maar een mooie mix van hoofdzakelijk ingetogen nummers. Dus heb je iets voor een goed doel gedaan, of je gaat dat doen, stuur dan je foto met begeleidende tekst (in het Engels) naar: nick@melodicrevolution.com. Als beloning geeft MRR je een download code voor dit album. (72/100) (Melodic Revolution Records)

Track list ‘The Sled’

1. Jennifer Cutting’s Ocean Orchestra – Fall, Leaves, Fall
2. Jack Potter – Snow Globe
3. Federico Fantacone – King of Sand Dunes
4. Andrew Colyer – We 3 Kings
5. Jennifer Cutting’s Ocean Orchestra – Time to Remember the Poor
6. Electric Mud – Heads In Beds
7. Babal – We Move Toward The Light
8. Bill Rhodes – YES…I Hear What You Hear!
9. David Kelly – The Grinch
10. Don Schiff – Christmas Time Is Here
11. DC Snakebuster – Christmas Blues
12. Andy John Bradford – Raise a Glass for Christmas
13. Pinnacle – December
14. Darrel Treece-Birch – For Giving
15. Federico Fantacone – Syrinx

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ