Myles Kennedy – The Ides Of March

Facebookrssmail

The Ides Of March’ is het tweede soloalbum van Myles Kennedy die we allemaal kennen als zanger/gitarist van Alter Bridge en zijn samenwerking met Slash. ‘The Ides Of March’ valt over het algemeen wat steviger uit dan het in 2018 uitgebrachte ‘Year Of The Tiger’ wat meer zang georiënteerd is. Myles wilde eigenlijk nooit zanger worden en is ook begonnen als gitarist en gitaarleraar. Toen hij begon met nummers te schrijven kwam de focus meer op zang te liggen.

Op ‘The Ides Of March’ pikt hij zijn oude liefde weer op en laat hij naast zijn stembanden ook zijn gitaar spreken. Het album bevat voor iedere fan van de sub-genres van Rock muziek wat wils. Southern Rock (Sifting Through The Fire), krachtig gezongen Country Rock (Moonshot), stevige Rockers a la Alter Bridge zoals ‘A Thousand Words’ en ‘In Straffe’ met een hoofdrol voor de slide gitaar en naar David Coverdale neigende zang. In de Blues Rock nummers wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de Slide gitaar. Er staat zelfs een Classic Prog Rock nummer op namelijk het epische titelnummer ‘The Ides Of March’ waar Myles Kennedy alle registers opentrekt. Het verrassendste en beste nummer van het album.

Myles Kennedy laat op ‘The Ides Of March’ horen dat hij niet alleen beschikt over één van de beste stemmen van de hedendaagse Rock maar ook een begenadigd gitarist en songwriter is. (80/100) (Napalm Records)

Tracklist

1 Get Along (4:12)

2 A Thousand Words (3:41)

3 In Stride (3:47)

4 The Ides Of March (7:39)

5 Wake Me When It’s Over (4:44)

6 Love Rain Down (5:00)

7 Tell It Like It Is (4:16)

8 Moonshot (4:57)

9 Wonderlust Begins (4:06)

10 Sifting Through The Fire (4:26)

11 Worried Mind (4:41)

Line up

Myles Kennedy – Guitars/Vocals

Zia Uddin – Drums/Percussion

Tim Tournier – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ