Whitesnake – Flesh And Blood

Facebookrssmail
Whitesnake - Flesh And Blood

Whitesnake loopt ondertussen al een dikke 40 jaar mee in de Rock-wereld. De man waar het natuurlijk allemaal om draait is David Coverdale die nadat hij in 1977 Deep Purple verlaat Whitesnake opricht. De Purple-connectie blijft bestaan aangezien er verschillende albums worden opgenomen met Jon Lord en Ian Paice. De stijl van Whitesnake verandert in de loop der jaren van Blues-Rock naar Classic Rock in de geest van Led Zeppelin.

In Japan en Noord-en Zuid Amerika is de band immens populair. De wereldwijde doorbraak komt in 1987 met dank aan MTV dat de videoclips van ‘Here I Go Again’, ‘Is This Love’ en ‘Still Of The Night’ veelvuldig uitzendt. Het daaropvolgende album ‘Slip Of The Tongue’ componeert Coverdale samen met ‘onze’ Adje Vandenberg. Helaas kan laatstgenoemde zijn partijen niet inspelen vanwege een polsblessure en weinig gevoel in de vingers. Later zal blijken dat deze klachten veroorzaakt werden door een nekhernia. Coverdale huurt Steve Vai in en geeft hem Carte Blanche om de partijen op eigen wijze in te spelen. Vai benut deze mogelijkheid om zichzelf bij een groter publiek bekend te maken. Whitesnake’s laatste album ‘Good To Be Bad’ dateert al weer van 2008. Dan vergeet ik voor het gemak even The Purple Album’, dat in 2015 uitkwam en louter covers van Deep Purple bevat.

Bij een band als Whitesnake zijn de verwachtingen natuurlijk altijd hooggespannen en om maar meteen met de deur in huis te vallen, de verwachtingen worden helaas niet waargemaakt. Tekstueel en compositorisch is het alsof de tijd 30 jaar heeft stilgestaan. Nog altijd gaan de teksten over liefde, liefdesverdriet en zoveel mogelijk feesten en ook muzikaal gebeurt er weinig verrassends. Het muzikale vakmanschap is natuurlijk duidelijk hoorbaar maar van een band van het kaliber Whitesnake kan en mag je meer verwachten. 2 nummers wil ik er tussenuit pikken te weten het semi akoestische ‘After All’, het absolute dieptepunt van het album. Zo zoetsappig en zeikerig dat het glazuur spontaan van je tanden springt. De laatste track ‘Sands Of Time’ is verreweg het beste en doet in de verte denken aan ‘Judgement Day’ wat op ‘Slip Of The Tongue’ staat. Mijn advies aan David Coverdale is om Adje Vandenberg  eens op te bellen om samen weer wat nummers te schrijven want die bewijst met Vandenberg’s Moonkings dat hij nog wel frisse Rock-nummers kan schrijven. (75/100) (Frontiers Music)

Track List

1 Good To See You Again (3:43)
2 Gonna Be Allright (3:52)
3 Shut Up And Kiss Me (3:37)
4 Hey You (You Make Me Rock) (5:30)
5 Always And Forever (3:53)
6 When I Think Of You (Color Me Blue) (3:53)
7 Trouble Is Your Middle Name (4:17)
8 Flesh And Blood (5:18)
9 Well I Never (4:01)
10 Heart Of Stone (6:43)
11 Get Up (4:46)
12 After All (3:47)
13 Sands Of Time (6:10)

Line Up

David Coverdale – Vocals
Reb Beach – Guitars
Joel Hoekstra – Guitars
Tommy Aldridge – Drums
Michael Devin – Bass
Michele Luppi – Keyboards

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ