Redlight King – In Our Blood

Facebookrssmail

Deze Canadezen opereren op het randje van pop en rock, oftewel korte catchy meezingbare nummers, die zich al snel in je kop nestelen. En dat leidt in het geval van dit vierde album tot een prima geheel voor een breed publiek. Ook al zal het leeuwendeel van hun fanschare zich in Amerika bevinden, want daar wordt dit wèl gedraaid op de radio. Ik heb me de afgelopen jaren al prima vermaakt met de voorgangers uit 2011, 2013 en 2020. Vooral het debuut ‘Something for the Pain’ stond vol met oorwurmen, al deed opvolger ‘Irons in the Fire’ daar nauwelijks voor onder. Voor een muzikale referentie, denk aan bands in het straatje van Shinedown, Sixx:AM, Three Days Grace of Saint Asonia.

Redlight King is voornamelijk het speeltje van zanger/ gitarist Mark Kasprzyk, welke er ook een solo- en producerscarrière op nahoudt. Oh ja, hun grootste hit was tot nu toe ‘Bullet in my Hand’ die in 2011 tot de derde plek van de Amerikaanse hitlijst reikte. Als je het album luistert valt de fijne, voor de radio geknipte productie op. Zanger Mark was ook hiervoor verantwoordelijk. De drums dreunen met name lekker de speakers uit. Opener ‘Cold Killer’ is een aardige blauwdruk van hun kunnen: een aanstekelijke beat, wat poppy hiphop-achtige vocalen en voorzien van een meezingbaar refrein. Mark heeft een prettige, doch niet al te opvallende stem. In het fijne titelnummer mag hij wat hogere octaven aandoen en ook de gitaren staan een tandje harder.

De nummers zijn redelijk inwisselbaar, doch zit er geen misser tussen. De band heeft toch een soort van eigen geluid gevonden. ‘King Again’ houdt met zijn stevige beat de aandacht vast. Ballad ‘Heavy Heart’ blijft klein, maar is wel een mooi en gevoelig rustpuntje. Bij vrijwel alle songs zijn de coupletten wat rustig, waarna het refrein en stevig inknalt. Het is een kunstje dat ze prima beheersen. ‘End Of A Shotgun’ is net wat heaviër dan de rest. En ‘Do You Wanna Live’ net wat gelikter. Maar over het algemeen is het gebodene consistent en doeltreffend laagdrempelig luistervoer. Al was een gitaarsolo hier en daar wel welkom geweest.

Het hoge niveau van de eerste twee albums tikt deze ‘In Our Blood’ niet aan, maar als je van bands houdt zoals hierboven genoemd, dan is dit een prima vertrekpunt en je zal je er zeker geen buil aan vallen. Gewoon lekkere ongecompliceerde rock dat heerlijk wegluistert, zo af en toe niets mis mee. (80/100 – AFM Records)

LINE-UP:


Mark Kasprzyk
Julian Tomarin
Brian Weever
Mark Goodwin

TRACKLIST:


1. Cold Killer
2. In Our Blood
3. King Again
4. Eye Of A Hurricane
5. Heavy Heart
6. Raise The Dead
7. Paid Off
8. End Of A Shotgun
9. Evil Lies
10. Do You Wanna Live
11. My Execution

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ