Happy birthday Zoltán Báthory

Facebookrssmail

Zoltán Báthory werd geboren op 15 mei 1978 in het Hongaarse Szentendre en is muzikant en martial artist. Hij is de oprichter, rhythm gitarist, en een van de belangrijkste songwriters voor het in Californië gevestigde multi-miljoen plaat selling heavy metal band Five Finger Death Punch . In 2010 werd hij benoemd tot Golden Gods “Best Shredder” van Metal Hammer Magazine.

Zoltán Báthory trad in 2004 toe tot de post-grunge band UPO ter vervanging van Ben Shirley (op bas). Hij verliet de band in 2005 en stapte over naar gitaar, en ging over tot de oprichting van heavy metal band Five Finger Death Punch.

Hun debuutalbum ‘The Way of the Fist’ werd uitgebracht in 2007, de band boekte met het debuut een enorm succes. Met het in 2009 verschenen album ‘War Is The Answer’ nam hun populariteit verder toe, beide albums werden gouden platen in Amerika, toegekend door de RIAA (Recording Industry Association of America) door de verkoop van meer dan 500.000 exemplaren. Het derde album van de band, ‘American Capitalist’, werd uitgebracht op 11 oktober 2011 en verkreeg de Gouden status binnen het jaar. De band heeft gespeeld op internationale muziekfestivals waaronder het Mayhem Festival in 2008, 2010 en 2013 en het Download Festival in 2009, 2010, 2013 en 2015.

Met de productiviteit van FFDP is niets mis getuige de serie albums die achtereenvolgens uitkwamen. In 2013 verscheen het tweeluik ‘The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1 (wederom goud) en later dat jaar Volume 2. Het laatste albums ‘Got Your Six’ verscheen in 2015.

RockMuZine feliciteert Zoltán Báthory met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ