Vetrar Draugurinn – Vetrar Draugurinn EP

Facebookrssmail

Het was ergens in 2016 dat men besloot om te stoppen met band Stream Of Passion. Gitarist van de band Eric Hazebroek had toen echter al vergevorderde plannen om een solo cd uit te brengen. Die plannen werden enigszins gewijzigd zodat hij verder kon nadat de band op zou houden met bestaan. Er werd een nieuwe band geformeerd met naast Eric, Douwe De Wilde op bas, op drums Jim van de kerkhofen en zangeres Marian Welman. Vetrar Draugurinn is geboren. En wanneer de band live op zal treden zal tweede gitarist Thomas Cochrane zich bij de band voegen.

Er werd een crowdfunding campagne gestart waarbij het doel ruimschoots gehaald werd. En zo is er dan de gelimiteerde EP. De oplage bestaat uit 500 cd,s en 300 vinyl exemplaren met nog een extra voor de eerste kopers en zal 30 maart in de winkels liggen.

De EP opent met met het nummer ‘Bleak Earth’, en meteen al na het eerste nummer weet je: dit is goed, dit is iets heel bijzonders. Het tweede nummer ‘ Vigil’ is een melancholisch nummer dat al even sterk is als de opening song, gevolgd door ‘Mother of Northern Skies’ waarin heerlijke gitaren klinken. Sterkste nummer is ‘Solis’, de afsluiter van de EP . Schitterende vocalen van Marian klinken uit de speakers en voor je het weet is het voorbij. Ruim 20 minuten betoverend mooie muziek uitgevoerd door ras muzikanten . Nadat de gelimiteerde EP uitgebracht is , is het wachten op hun debuut album . De nummers zijn allemaal al voor geschreven. Vetrar Draugurinn nestelt zich met deze EP al direct in de top van de eredivisie.

(90/100, DarkSkiesComingRecordings)

Tracklist:
1. Bleak Earth
2 Vigil (for the Lost Children of our Generation)
3 Mother of Northern Skies
4 Solis

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ