Happy birthday Rich Robinson

Facebookrssmail

Richard Spencer “Rich” Robinson werd geboren op 24 mei 1969 en is een Amerikaanse muzikant en medeoprichter van de rock band The Black Crowes. Samen met oudere broer Chris Robinson vormde Rich de band in 1984 (oorspronkelijk genaamd Mr. Crowes Garden), terwijl de twee nog schoolgaand waren op de Walton High School in Marietta, Georgia. Op de leeftijd van 15 schreef Rich de muziek tot wat een van de eerste singles van de band zou worden: ‘She Talks to Angels’.

Rich Robinson werd geboren in Atlanta, Georgia, en groeide op in het Oosten Cobb County / Marietta buitenwijken van Atlanta. Hij is de zoon van Nancy Jane en Stanley “Stan” Robinson. Zijn vader singel ‘Boom-A-Dip-Dip’, was nummer 83 op de 1959 Billboard charts. De eerste tekenen van wat de Black Crowes zou worden verschenen al in 1984. De band heette destijds Mr. Crowe’s Garden naar een favoriet sprookje uit Rich zijn kindertijd. Rich Robinson heeft verklaard dat, vanwege zijn jonge leeftijd, hij stiekem de zalen in en uit moest om het podia te betreden en optredens te verzorgen.

In 1989 was de band uitgegroeid tot The Black Crowes en de band was erg popelair in hun staat Georgia. Producer George Drakoulias ontdekte de band tijdens een optreden in New York en in dat jaar tekende The Black Crowes een platen contract bij het destijds nieuwe label van Rick Rubin Def American. Opnamesessies begonnen bijna onmiddellijk en het debuut van de band, ‘$hake Your Money Maker’, werd uitgebracht in 1990.

RockMuZine feliciteert Rich met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ