Happy birthday Nic Cester

Facebookrssmail

Nicholas John ‘Nic’ Cester werd geboren op 6 juli 1979 en is bekend als gitarist en frontman van de Australische rockband Jet. Jet’s nummer ‘Are You Gonna Be My Girl’ heeft APRA Award gewonnen voor ‘Most Performed Australian Work Overseas’ in 2006 en 2007.

Nicholas John Cester is de oudste van vier broers, geboren uit een Schotse moeder en een Australische vader met Italiaanse ouders. Zijn oom, Eugene Cester (ook bekend als Eugene De La Hot Croix Bun) is een van de oprichters van de satirische rockband TISM.

Nic’s rockband Jet werd oorspronkelijk in 1996 opgericht samen met Cameron Muncey op de middelbare school. Cester besloot gitaar te leren spelen nadat hij zijn oom “Blackbird” had zien spelen. Jet heeft een line-up van Cester (zang, gitaar), zijn broer Chris (drums, percussie, zang), Muncey (lead gitaar, zang) en Mark Wilson (bas, piano, zang). Dave Powell van Majorbox Music zag ze op een avond spelen en besloot de groep te gaan managen. De band tekende bij het Elektra-platenlabel nadat hun debuutsingle ‘Take It Or Leave It’ een hit werd.

Cester is ook een oprichter van de supergroep The Wrights. Op 31 oktober 2007 trad Cester op met Powderfinger & Missy Higgins in Concert for a Cure (voor vrouwen met borstkanker). In februari 2009 trad Cester op tijdens het 50-jarig jubileum van de oprichting van Melbourne’s Myer Music Bowl met een coverversie van Wings ‘”Maybe I’m Amazed”. Op 22 januari 2010 coverde hij het AC / DC-nummer “Back in Black” met British Rock Group Muse tijdens de Big Day Out. Op 8 juni zong hij het opnieuw met Muse bij San Siro, in Milaan. In november 2017 bracht hij zijn eerste soloalbum ‘Sugar Rush’ uit.

RockMuZine feliciteert Nic met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ