Knocked Loose verwoest Patronaat

Facebookrssmail

Het belooft een hard avondje te worden in een uitverkocht Patronaat met Caged Existence, Kublai Khan, Cruel Hand en Knocked Loose op het programma, in exact die volgorde. Moet er nog meer gezegd worden?
Caged Existence opent in een nog relatief leeg Patronaat zijn set. De band speelt goed harde riffs en weet het aanwezige publiek al flink op te warmen met een energieke set. Opvallend is dat de vocalist in deze band vrouwelijk is, iets wat we nog niet vaak zien in de hardcore. Met de 20 minuten die de band speelt zet hij een stevige set neer, die men af doet vragen wanneer de band een langspeler gaat uitbrengen.

Kublai Khan heeft zijn naam al wat dieper in de scene weten kerven. De band geeft meteen vol gas en dit loont zich; het publiek is meteen gebonden. De band speelt zonder weinig poespas door zijn set heen en staat ijzersterk in zijn schoenen. Kublai Khan bewijst vandaag nogmaals dat de band hard gaat en niet van stoppen weet.

Cruel Hand is een band die stiekem niet zou misstaan in de kelder van je Oom Henk. Nee, niet omdat ze zo slecht zijn: de oldschool hardcore van de heren gaat gepaard met een lichtshow die het een vibe geeft alsof je in een kleinere venue staat. Het intieme gevoel, samen met de rammende muziek van de heren zorgt er voor dat het publiek flink door blijft beuken. Het enige jammere was dat de vocalist soms niet te horen was.

Knocked Loose laat gelukkig niet lang op zich wachten en opent loeihard. Waar sommige bands op de eerste avond van een tour nog een beetje los moeten komen heeft Knocked Loose hier geen last van. De energie spat van het podium af en dit zweept het publiek alleen nog maar harder op. De band gaat in het uur dat ze spelen alle bekende nummers af en houdt de agressieve, harde energie goed vol. De pit blijft nummer na nummer hard gaan en bij afsluiter Counting Worms wordt iedereen hondsdol. De bezwete, uitgeputte mensen zijn niet meer op één hand te tellen (of twee, of tien) en dit getuigt alleen maar meer van het feit dat Knocked Loose zijn eerste Nederlandse headline show zeer succesvol heeft afgesloten.

Foto’s (c) Esmee Meijer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ