Dubbelslag Hallo Venray & Automatic Sam

Facebookrssmail

Het muziekjaar 2016 is dit weekend al weer goed begonnen. Vooruitlopend op volgend weekend Noorderslag maakten Hallo Venray en Automatic Sam er een dubbelslag van. Op het affiche van Doornroosje stond deze prima line up, die in het kader van de heruitgave van ‘Vegetables & Fruit’ op vinyl door Nederland gaat. Het is 10 jaar geleden dat deze plaat van Hallo Venray op het label van Excelsior werd uitgebracht. Inmiddels staat de teller bij Hallo Venray op 13 puike platen en die van Automatic Sam op 2.

Hallo Venray-1

Automatic Sam als voorprogramma is veel meer dan een opwarmer. Een combinatie die voor de aanwezigen een perfecte line up is.  Het gebeurt niet vaak dat er een voorprogramma is bij Hallo Venray maar dit voorafje was niet te versmaden. Voor Automatic Sam een uitgelezen mogelijkheid nieuwe liefhebbers te trekken. Immers, je kunt zeker stellen dat ze met het Hallo Venray publiek de juiste doelgroep te pakken hebben. Voor Hallo Venray de mogelijkheid nieuw jong bloed te trekken.  Nu viel het met het jonge bloed wel mee. De zaal was prima gevuld, waarbij het duidelijk werd dat de meeste liefhebbers ook nog de eerste live Pinkpop hit ‘Eugene’ van Hallo Venray uit 1992 hebben meegemaakt.

Automatic Sam-2Automatic Sam rockt hard en laat de gitaren huilen, door de dubbele gitaar line up met Pieter Holkenborg en Rense Slings. ‘Sweet Machine’ van de eerste plaat kwam voorbij en van ‘Sonic Whip’ kwamen onder andere de stampers ‘Rewind’ en ‘Sonic Whip’ voorbij. Bij Automatic Sam staat de toekomst centraal, want er werden al een aantal nieuwe nummers gespeeld waaronder het instrumentale ‘Parnasia’ waarbij het publiek werd uitgenodigd mee te zingen. ‘City lights’ was ook geheel in lijn met de harde gitaar solo’s die centraal stonden in de setlist. Automatic Sam overtuigde deze avond, waarbij de gitaren centraal stonden. Verschil met Hallo Venray is dat deze band meer ervaring heeft en net zo hard kan rocken, piepen en schuren.  Dat laten ze horen ook! Hallo Venray weet echter ook gas terug te nemen door wat intiemere songs te spelen. Zoals ‘Paris’ en ‘Piling it up’. De groep speelt ‘Vegetables & Fruit’ integraal waarbij al na 2 nummers blijkt hoe mateloos populair ze nog zijn als ‘The Captain’ en Travelling’ worden gespeeld.

Hallo Venray-3Hallo Venray beweegt gemakkelijk van rustig tot hard en luid. Het puike snoeiharde nummer ‘Kicking’ wordt gevolgd door een nummer waarbij je naar de teksten gaat luisteren zoals ‘Piling it up’. Daar ligt ook de kracht van Hallo Venray. Soms ‘Neil  Young’ achtige gitaar noise en dan weer uitpakken met intieme liedjes. Na de integrale versie van Vegetables & Fruit is het tijd wat vruchten te plukken uit het recente maar  ook nog oudere werk. In de toegift komen ‘Japanese Cars’  en nog wat vergeten parels als ‘Freaky’ voorbij. Het terugkijken is voor het publiek altijd prima; immers het oude kennen ze en dat is bij Hallo Venray met een oeuvre van 13 puike platen groot genoeg om nog lang van te kunnen genieten en toch elke keer weer verrast te worden door de heerlijke vaste setlist van ‘Vegetables & Fruit’  en de daarna  de geïmproviseerde toegiften. ‘U vraagt en wij draaien/spelen’ is de start van de toegiften reeks. Dit spelletje kent Hallo Venray als geen ander waarbij het frappant is dat er altijd weer om ‘Japanese Cars’ wordt gevraagd. ‘We don’t’ like Japanese cars!  For no reason at all’ zingt zanger Henk Koorn al sinds jaar en dag.  Hallo Venray gaat wat dat betreft niet met de tijd mee; de tekst van dit nummer zouden ze wel mogen aanpassen naar aanleiding van de diesel gate schandalen. Voor het publiek prima, want  de hele show was een groot feest der herkenning van talloze klassiekers die Hallo Venray inmiddels al heeft geschreven en waarbij je soms nog weer verrast wordt door een zelf vergeten parel die ze live afstoffen.

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ