Happy birthday Tom Morello

Facebookrssmail

Tom Morello werd geboren in New York op 30 mei 1964 en is een Amerikaanse musicus die bekend werd als gitarist van Rage Against the Machine en Audioslave. Daarnaast heeft hij zijn eigen soloproject The Nightwatchman. Hij treedt ook incidenteel als gast op bij optredens van Bruce Springsteen en The E Street Band, Tom Morello werd uitgenodigd om gitaar te spelen op ‘Wrecking Ball’ en ging in 2013 als tijdelijk vervanger van Steve Van Zandt mee op tournee naar Australië. In 2014 speelde Tom Morello mee op de nieuwe plaat van Bruce Springsteen ‘High Hopes’. Hij vervoegde de E Street Band op tournee door Afrika, Amerika en Australië.

Tom Morello begon eind jaren 80 als lid van Lock Up. Hierna richtte hij met Zack de la Rocha Rage Against the Machine op, die in 1991 doorbrak met de single ‘Killing in the Name’. Ze brachten 4 albums uit, waarvan één coveralbum. Na de opsplitsing van de band voegden Morello, Tim Commerford en Brad Wilk zich bij Chris Cornell om Audioslave te vormen. Zij brachten drie albums uit totdat Cornell in 2007 opstapte. Sinds dat jaar speelde Morello onder het pseudoniem The Nightwatchman en verschenen ‘One Man Revolution’ en ‘The Fabled City’. Zijn meest recente project is Street Sweeper Social Club met The Coup-lid Boots Riley.

Morello verwekt vaak zijn politieke gedachten in zijn muziek. ook is hij met Serj Tankian lid van Axis of Justice. De gitarist is bekend om zijn opvallende gitaareffecten.

RockMuZine feliciteert Tom Morello met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ