Happy birthday Max Cavalera

Facebookrssmail

Massimiliano Antonio ‘Max’ Cavalera werd geboren in Belo Horizonte op 4 augustus 1969 en is een Braziliaans metal zanger, componist en gitarist.

Max Cavalera richtte in 1984 samen met zijn broer Igor Sepultura op. Ze brachten door de loop van de jaren succesvolle platen uit zoals ‘Arise’, ‘Chaos AD’ en ‘Roots’. Eind 1996 besloot Cavalera de groep te verlaten omdat de overige drie leden hun management wilden vernieuwen, dat tot dan toe gedaan werd door Gloria, de vrouw van Cavalera. Kwaad verliet hij Sepultura. Lang werd gedacht dat dit ook echt de reden was voor Cavalera om Sepultura te verlaten. Op 16 juni 2010 werd echter bekend dat de werkelijke reden de moord op Cavalera’s stiefzoon en beste vriend, Dana “D-Low” Wells was. Om de emoties van het verlies van Dana te kunnen verwerken is hij uit Sepultura gestapt. In 1997 richtte hij een nieuwe band op, genaamd Soulfly. Sepultura ging verder met Derrick Green.

Max Cavalera bracht met Soulfly het gelijknamige debuutalbum uit 1998. Opvallend zijn de invloeden van Sepultura’s top album ‘Roots’. Max Cavalera ging door met Soulfly en de teller staat inmiddels op 8 platen, het laatste wapenfeit stamt uit 2012 toen ‘Enslaved’ uitkwam.

Het laatste project van Max Cavalera, genaamd Cavalera Conspiracy, heeft naast de Cavalera-broers (Max op zang en slaggitaar en Igor op drums) ook Soulfly-gitarist Marc Rizzo en Gojira-bassist Joe Duplantier in de gelederen. Met verschenen 2 albums: ‘Inflikted’ in 2008 en ‘Blunt force trauma’ in 2011.

RockMuZine feliciteert Max Cavalera met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ