Happy birthday Ron Wood

Facebookrssmail

Ronald David Wood werd geboren in Hillingdon (Londen) op 1 juni 1947, is beter bekend als Ron Wood of Ronnie Wood, is een Brits gitarist, vooral bekend van The Faces en The Rolling Stones. Daarnaast bracht hij verschillende solo-albums uit, heeft hij een eigen radio-show en houdt hij zich bezig met schilderkunst.

Het bekendst werd Wood echter in zijn tijd met The Rolling Stones. Hij was al lang bevriend met Keith Richards, en na het vertrek van Mick Taylor in 1974 was er een nieuwe gitarist nodig die werd gevonden in Wood. Zijn eerste bijdragen zijn te horen op het album ‘Black and blue’ in 1976. Hierna werd Wood volledig lid van de band.

Bij de Stones liep het in de periode tussen 1982 en 1988 minder goed, met geregelde ruzies tussen Richards en Mick Jagger. In die jaren bracht hij nog enkel albums uit: ‘1234’ in 1981 en met Bo Diddley ‘Live at the ritz’ in 1988. Nadat eind tachtiger jaren de strijd tussen Richards en Jagger werd bijgelegd, bleven The Rolling Stones en Ron Wood optreden en muziek opnemen. Niettemin bracht hij ook in die jaren meerdere solo-albums uit: ‘Slide on this’ (1992), ‘Slide on live: Plugged in and standing’ (1994), ‘Not for beginners’ (2002) en ‘Live at electric ladyland’ (2002).

RockMuZine feliciteert Ron met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ