Funeral Storm – Arcane Mysteries

Facebookrssmail
Funeral Storm - Arcane Mysteries

Afgelopen eind mei bracht de Griekse Black Metal band Funeral Storm hun debuutalbum ‘Arcane Mysteries’ uit via Hells Headbangers. De band kent een lange weg naar dit debuut. In 2001 is Funeral Storm eerst opgericht onder de naam Raven Throne door Bassist/ Keyboardist/ Backingvocalist/ Drummer en programmeur Wampyrion, maar moesten vanwege auteursrechtelijke bescherming de naam Raven Throne laten droppen. Uiteindelijk koos de band voor Funeral Storm.

Na verschillende line up wisselingen, wat compilatiebijdragen, en splitalbums (o.a. in 2017 met Celestial Rite) Is daar nu het volledige debuut een feit met de eerste complete line up. Met een vervormde stem en onder atmosferische keys opent het album op de track ‘Invocation of The Red Dragon’. Met een rustige gitaarsolo gaat het album verder naar de eerste volledige track ‘Ego Sum Filius Draconis’. Eerst denk ik dat het aan m’n stereo ligt, maar de opname kwaliteit van de vocals zijn wel erg matig en klinken vrij dof door m’n speakers heen. Zonde, want op zich worden deze redelijk uitgevoerd en dat geldt ook voor de muziek.

Op verdere tracks als ‘The Martyr of The Lake’, ‘Wandering Through The Abyss’, ‘Necromancer’, en ‘Necromancer Part 2’, is een interessante en afwisselende sound te horen. ‘The Martyr of The Lake’ opent met een akoestische gitaar en brengt vervolgens een prima heavy gitaarspel, ondersteund door prima aanvullende atmosferische keyboards. Ook de vocals zijn prima en worden prima getimed ingezet. ‘Wandering Through The Abyss’ is dan juist weer een instrumentale, ruim 3 minuten durende track, welke meer filmisch met een single drumbeat onder soundeffects.

Echter vraag ik mij wel af waarom er is gekozen voor van de track ‘Necromancer’ een tweede deel te maken, want ‘Necromancer 2’ klinkt eerder als een uitgelopen herhalingsoefening van de eerste track. De bands anthem ‘Funeral Storm’ is op zich grappig bedacht, maar voegt niet veel nieuws toe wat betreft de sound. En met ‘Origins of Utter Darkness’ komt de band definitief in het vaarwater van herhaling terecht. Echter zijn de keys op deze track nog best redelijk uitgevoerd.

En dat geldt ook voor afsluiter ‘Flowers of My Youth’, welke een melodieus gitaarriff kent die een beetje in je hoofd blijft hangen. Wie door de matige kwaliteit van de vocal opnames weet heen te prikken zal veel plezier beleven aan ‘Arcane Mysteries’. Een nog niet zo gek schijfje met uitstekend gitaarspel en afwisselende soundeffects door middel van keyboards en samples. En ook de grunts en overige vocalstijlen die worden toegepast op dit album zijn in elk geval prima. Eigenlijk lijken de songs meer geschikt voor een korte EP dan een volledig album, maar zijn al met al nog wel redelijk te doen. Voor wie het wat lijkt, geef het een kans. (60/100) (Hells Headbangers)

Tracklist Arcane Mysteries

  1. Invocation of The Red Dragon
  2. Ego Sum Filius Draconis
  3. The Martyr of The Lake
  4. Wandering Through The Abyss
  5. Necromancer
  6. Necromancer Part 2
  7. Funeral Storm
  8. Origins of Utter Darkness
  9. From The Great Deep of The Primor
  10. Flowers of My Youth

Line Up Funeral Storm

Wampyrion – Bass, Drum programming, Keyboards, Vocals (backing)
Necroabyssious – Vocals
Arcania LVI – Guitars, Keyboards   

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ