Eskimo Callboy – Rehab

Facebookrssmail

Rehab is het vijfde album wat de heren van Eskimo Callboy uitbrengen. De heren hebben na voorganger ‘The Scene’ fans iets meer als 2 jaar laten wachten op een volgend album. Helaas geniet de band momenteel vooral roem in Duitsland, waar het electronic metalcore genre groter is dan in Nederland. Het helpt hierbij natuurlijk ook dat de band zelf Duits is. Hopelijk weet het zestal met Rehab een groter publiek te bereiken.

De intro van ‘Take Me To’ lijkt te wijzen op een stap in de poppy richting. Gelukkig toont de rest van het nummer toch dat het zware van de band nog zeker aanwezig is. Het hierop volgende ‘It’s Going Down’ laat dit nog net een stukje beter horen, hoewel dit meer een kort tussenstukje is. Het wordt in ieder geval snel duidelijk dat de band het pad wat hij met The Scene in is geslagen voortzet met Rehab, zeker met het horen van ‘Hurricane’. Ook ‘Disbeliever’ toont een volwassenere sound dan Eskimo Callboy voor The Scene had en is een mooi voorbeeld van de voortgang die het zestal heeft gemaakt.

‘Okay’ zet de sounds van het voorgaande ‘Disbeliever’ door, terwijl ‘Made by America’ dit opbreekt met een hoger tempo en wat agressiever geluid buiten de refreinen om. Het eerste nummer wat een flinke tijd terug als single uit kwam, ‘Supernova’, vinden we ook op dit album terug. Het nummer is ditmaal iets aangepast. Zo zijn er hoornen toegevoegd en lijkt de mix ook aangepast.

Waar ‘Lost’ een lekker nummer is wat de trend van dit album goed volgt, is ‘Nice Boi’ een track die opent met een harde rapsectie. Vervolgens heeft het nummer een softe akoestisch passage alvorens het refrein begint, om vervolgens tussen deze secties heen en weer te gaan. ‘Prism’ is dan weer een iets rustiger nummer, maar gelukkig behoudt het de heerlijke vibe die dit album heeft. Hier eindigen de normale nummers; mocht je de bonus nummers nog te pakken hebben, dan krijg je nog een pianoversie van ‘Supernova’ en een elektroversie van ‘Prism’. Hoewel dit niet altijd het geval is, zijn dit beide goed uitgedachte extra versies die heerlijk klinken in hun eigen aspect.

Eskimo Callboy legt met Rehab een heerlijk album op de planken met een goede vibe. Het elektronische geluid is goed verweven met de metalcore en is op geen enkel moment storend. Het album heeft een goed continu niveau, waar alleen ‘Nice Boi’ een beetje een breuk in weet te brengen.
(75/100) (Century Media Records)

Tracklist:

1. Take Me To [00:54]
2. Rehab [03:16]
3. It’s Going Down [01:05]
4. Hurricane [03:41]
5. Disbeliever [03:55]
6. Okay [03:25]
7. Made By America [03:08]
8. Supernova [02:54]
9. Lost [03:17]
10. Nice Boi [02:29]
11. Prism [03:38]

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ