CD van de Week: Stormlord – Far

Facebookrssmail

Eind mei bracht de Italiaanse symfonische Black Metal band Stormlord hun zesde album ‘Far’ uit via Scarlet Records. Nog altijd is de band razend populair onder deze subgenre van Metalliefhebbers en hun populariteit is nog steeds rijzende. Met ‘Far’ heeft Stormlord wat mij betreft hun beste werk tot nu toe afgeleverd.

Het begint al met de wereldse opener ‘Leviathan’ met een prima opbouw en klasse gitaarspel onder symfonische viool arrangementen. De band heeft duidelijk goed geluisterd naar hun collega’s van Dimmu Borgir en Satyricon, welke zich op hun laatste albums eveneens lieten inspireren in een bombastische, orkestrale sound.

Wat daarna volgt zijn de pareltjes ‘Mediterranea’, ‘Far’, ‘Sherden’, ‘Crimson’, ‘Cimmeria’, en ‘Invictus’. Wat vooral van wereldklasse is hoe Stormlord de balans perfect weet te bewaren tussen de Metal en de symfonische sound. Deze stijl verveelt op ‘Far’ geen enkel moment, zelfs niet op de wat meer ingetogener tracks als de titeltrack ‘Far’ en ‘Cimmeria’.

‘Sherden’ kent een geweldige Bassline intro en ‘Crimson’ zit muzikaal zo geweldig in mekaar dat ik eerder aanraad om zelf te gaan beluisteren dan mijn oordeel erover te lezen. Eveneens interessant en werelds zijn de afsluiters ‘Vacuna’ en ‘Levante’. Nog een keer lijkt Stormlord alles te geven en vatten deze tracks het album mooi samen.

De conclusie. Moet ik daar nog uitgebreid over uitweiden? De punten toekenning zegt al meer dan genoeg. (100/100) (Scarlet Records)

Tracklist Far

1. Leviathan
2. Mediterranea
3. Far
4. Sherden
5. Crimson
6. Cimmeria      
7. Invictus         
8. Romulus          
9. Vacuna
10. Levante

Line Up Stormlord

Cristiano Borchi – Vocals
Francesco Bucci – Bass, Vocals (choirs, backing)
David Folchitto – Drums
Gianpaolo Caprino – Guitars, Keyboards, Effects, Vocals (clean, backing)
Andrea Angelini – Guitars
Riccardo Studer – Keyboards

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ