Lamb of God verpulvert 013

Facebookrssmail

Dinsdag is geen populaire concertdag, maar als Lamb of God weer eens terug in ons kikkerlandje is willen we daar maar al te graag een uitzondering voor maken. Het is dinsdag 18 juni en de band speelt in poppodium 013 met support van Une Misère en Antropomorphia.

De zaal is al een uurtje open als de Tilburgse heren van Antropomorphia het podium betreden. Een grimmige sfeer trekt over de zaal zodra de eerste tonen van de black metal band klinken. Er is niet veel ruimte voor geklets tijdens de set, maar dat houdt de sfeer er juist mooi in. Het enige jammere aan de set is het langzame instrumentale intermezzo, wat net iets te lang duurt, zeker aangezien de set maar een halfuurtje duurt.

Het IJslandse Une Misère begint onder luid gejuich met wat rek en strek oefeningen, welke een paar seconden later niet zonder reden breken. De zeskoppige hardcore formatie (met 3 gitaristen) brengt niet alleen harde, energieke muziek, maar is zelf ook zeer actief aanwezig op het podium. Dit werkt zeer aanstekelijk, want alles wat de frontman van het publiek vraagt doet dit ook. Aan het einde van de set is het fundament van de zaal al flink getest, waardoor Lamb of God hier alleen nog maar als een sloopkogel overheen hoeft.

Na een korte pauze betreed Lamb of God het podium en barst alles los. De band heeft zelf een flinke setup meegenomen met zo’n 30 lampen om zo een zeer professionele productie neer te zetten. De band knalt lekker door zijn nummers heen, zonder bij de korte praatjes tussendoor enig momentum in de set te verliezen. Frontman Randy Blythe vraagt het publiek meerdere keren om mee te zingen/springen, wat het publiek met alle liefde doet. De band draagt ook een nummer op aan Dave Mustaine, die eerder deze week gediagnostiseerd is met keelkanker. Tijdens afsluiter Redneck weet de band het grootste deel van de zaal te vullen met een stevige circle pit. Hierna verlaat de band, tien minuten te vroeg, het podium. Het publiek smeekt minutenlang om meer, maar helaas is de set toch echt ten einde.

Antopomorphia heeft ondanks niet helemaal op de poster te passen een goede set neer weten te zetten waarbij de band zijn grimmige sfeer goed weet te benutten. De energieke set van Une Misère was een heerlijke opbouw naar Lamb of God, die wat de IJslanders hebben overgelaten van de zaal zonder moeite wist plat te walsen. Lamb of God is, en blijft, een band die zijn muziek live zeer goed tot leven weet te brengen en ik kan iedereen aanraden de band een keer live te zien, zelfs als je geen fan bent.

Foto’s (c) Lenny van Dijk

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ