Protector – Summon The Hordes

Facebookrssmail
Protector - Summon The Hordes

Afgelopen april bracht de Thrash Metal band Protector hun nieuwste album ‘Summon The Hordes’ uit via High Roller Records. Met opener ‘Stillwell Avenue’ opent de band lekker stevig en de sound doet direct een beetje denken aan vroeger Napalm Death werk en aan die van Massacre en Obituary. Gek genoeg doet de band je dus eerder denken aan oldskool Grindcore en Death Metal bands dan aan Thrash. Ook de gitaarsolo’s hebben voor mij niet direct een referentie naar Thrash. Maar goed, genres zijn ook maar labels….

Dat hindert niet in het beluisteren van dit album, want met ‘Summon The Hordes’ heeft Protector een heerlijk album afgeleverd. Een aanstekelijke gitaarriff kent de track ‘Steel Caravan’ en met ‘Realm of Crime’ heeft de band pas hun eerste Thrash georiënteerde track afgeleverd. In de sound van deze track zitten duidelijke referenties naar de sound van Metallica’s ‘Kill ‘Em All’ en ‘Ride The Lightning’.

Ook de overige tracks ‘The Celtic Hammer’, ‘Two Ton Behemoth’, titeltrack ‘Summon The Hordes’, en ‘Three Legions’ zijn stuk voor stuk allen prima tracks. Vanaf ‘Meaningless Eradication’ komt er een beetje de klad in door de eentonigheid van de sound, maar het album blijft ijzersterk door de muziek en productie. Met ‘Summon The Hordes’ heeft Protector een van de beste schijven tot nu toe afgeleverd door een wat minder bekende Thrash/ Death/ Grindcore band.

De band speelt afwisselend in deze bovengenoemde stijlen in een old skool sound. Uitstekende songs, prima gitaarspel, en uitstekende gruntvocalen maken ‘Summon The Hordes’ tot een album die Metallicafans (Vooral fans van de eerste drie Metallica albums) En fans van Obituary en het vroegere Napalm Death werk zeker zullen plezieren. (95/100) (High Roller Records)

Tracklist Summon The Horder

1. Stillwell Avenue
2. Steel Caravan
3. Realm of Crime
4. The Celtic Hammer
5. Two Ton Behemoth
6. Summon the Hordes
7. Three Legions
8. Meaningless Eradication
9. Unity, Anthems and Pandemonium
10. Glove of Love 

Line Up Protector

Martin Missy – vocals
Michael Carlsson – guitar
Mathias Johansson – bass
Carl-Gustav Karlsson – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ