Happy birthday Kelly Keeling

Facebookrssmail

Kelly Keeling werd geboren 25 juni 1968 in Lafayette, Louisiana en is een Amerikaanse muzikant en songwriter. Keeling begon te spelen op de leeftijd van 14 en verscheen voor het eerst op de muziek scene als de zanger van de Amerikaanse heavy metal band Baton Rouge. In zijn carrière werkte hij samen met vele grote hard rock acts, schreef soundtracks en speelde ook met Christian Rock bands.

Kelly Keeling was eerst de gitarist en de zanger van de band Baton Rouge, zijn samenwerking met producer Jack Ponti leidde hem naar het schrijven van nummers voor de Duitse hardrockband Bonfire verder deed hij zijn bijdrage, zowel muzikaal als backing vocals voor Alice Cooper’s album ‘Hey Stoopid’.

Keeling bleef samenwerken met gerenommeerde hard rock muzikanten en werkte samen met Michael Schenker voor diens MSG album ‘The Unforgiven’ in 1997 en de Live-wereldtournee album in 1999. Daarnaast schreef hij nummers voor Gary Barden Graham Bonnet and Himself voor ‘The Tales of Rock & Roll’ MSG album in 2005 en met The Guitar Zeus project als belangrijkste songwriter, zanger, multi-instrumentalist, producer, mixer opgericht door drummer Carmine Appice (Vanilla Fudge, Koning Kobra).

RockMuZine feliciteert Kelly Keeling met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ