Pythia – Shadows of A Broken Past

Facebookrssmail

Ruim 4 jaar na de release van hun laatste album ‘Shadows of A Broken Past’ brengt de Symphonic Metal band Pythia hun nieuwste album ‘The Solace of Ancient Earth’ uit via Golden Axe Records.

Klaarblijkelijk heeft de band hoge verwachtingen naar een grote doorbraak met dit album, aangezien deze gemastered en gemixed is door niemand minder dan Volbeat producer Jacob Hansen. Wat betreft de lyric thematiek heeft de band zich laten inspireren door het boek ‘The Dark Tower’ van Stephen King.

In elk geval valt er niets op te merken aan de vocale kwaliteiten van zangeres Sophia Dorman. Al vanaf opener ‘An Earthen Lament’ staan deze als een huis. Eveneens valt voor de verandering op hoe sterk de Keys zijn op deze track door toetsenist Marcus Matusiak.

Wat wel een beetje voorspelbaar blijft is het gitaar – en bass spel op dit album. Op tracks als ‘Spirits of The Trees’, ‘Ancient Soul’, ‘Black Wings’, en ‘Hold Of Winter’.Klinken deze meer zoals je hoort bij collega bands als Epica en Nightwish met strak gespeelde riffs en dezelfde gitaarsolo’s als bridge of refrein.
De betere tracks van ‘The Solace of Ancient Earth’ krijgt de luisteraar pas te horen tegen het einde.

‘Ghost In The Woods’ is een schitterende zes minuten durende track met een uitstekende opbouw en dit keer wel een prima afwisseling in de muziek. ‘Crumble To Dust’ begint met een mooie piano intro afgewisseld met een gitaarsolo die mekaar uitstekend aanvullen. Qua sound weten de instrumenten mekaar prima af te wisselen. Ook afsluiter ‘Soul To The Sea’ is een prima mid-tempo track met dezelfde opbouw en afwisseling.

Geen slecht album ondanks de weinige variatie in het gitaar – en bass spel. Echter staan de vocals als een huis en dragen daarmee duidelijk dit album. Als de band wat geschoven had met een aantal tracks in de lijst had Pythia een afwisselender album afgeleverd.
(80/100) (Golden Axe Records)

Tracklist: The Solace of Ancient Earth

1. An Earthen Lament
2. Spirits Of The Trees
3. Ancient Soul
4. Black Wings
5. Your Dark Reign
6. Dawn Will Come
7. Hold Of Winter.
8. Ghost In The Woods
9. Crumble To Dust
10. Soul To The Sea

Line Up: Pythia

Sophie Dorman – Vocals 
Ross White – Guitars 
Marc Dyos – Drums
Ash Porter – Bass 
Jamie Hunt – Guitars 
Marcus Matusiak – Keyboards

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ