Combichrist zet uitputtende set neer in P60

Facebookrssmail
Combichrist

Het nieuwste album van Combichrist, One Fire, is het eerste album wat de band uitbracht zonder drummer Joe Letz. Het was nog de vraag of de band zijn energie zou behouden en op de CD is dit redelijk gelukt. De vraag of dit ook live lukt zal vanavond in P60 beantwoord worden als de band optreed met support van Alacrity.

Alacrity is een band die qua stijl redelijk dicht bij Conbichrist ligt en lijkt hierdoor de perfecte keuze als support te zijn. Als de band eenmaal op het podium staat blijkt dit echter toch iets minder perfect; de band bestaat uit een drummer en een vocalist, waarvan alleen de tweede echt bijdraagt aan de energie van de show. Qua muziek slaat de band niet helemaal aan bij het publiek. Het stuk pure industrial hier en daar lokt aan tot dansen, maar al gauw brengt de band daar weer zijn eigen sausje overheen en dan lijkt het uit te zijn met de pret. 

Zonder echte opwarming staat het publiek dan klaar voor de set van Combichrist. Openend met This Shit Will Fuck You Up (weliswaar vanaf een bandje, maar toch) is de toon wel meteen gezet; we gaan vanavond genoeg oude tracks te horen krijgen. Het militaire van Andy LaPlegua, de duistere energy van Eric13 en de combinatie van drummer Dane White en percussionist Will Spodnick maakt de band tot een gigantische energiebom. De band raast zonder al te veel poespas door een set die ons bedient van een paar nummers van nieuwste wapenfeit One Fire, maar houd veel ruimte voor nummers van oudere albums. Na What the Fuck is Wrong with You te spelen laat de band het publiek, wat snakt naar meer, achter. De energie die het publiek toont wordt dubbel en dwars beloond: de toegift bestaat uit oude bekenden Get Your Body Beat en Maggots at the Party, evenals het nieuwe One Fire. Combichrist laat P60 uitgeput achter, iets wat meer zegt over de energie van de set die de band vanavond neerzette dan over de conditie van het publiek.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ