Tyketto blijft ‘Forever Young’

Facebookrssmail

Er zijn bands die live nooit teleurstellen en elke keer als je ze ziet je een mooie avond bezorgen. De Amerikaanse melodieuze hardrockband Tyketto is zo’n band. Ik heb deze band al meerdere malen gezien en elke keer ging ik als een gelukkig man naar huis. Vol goede moed ga ik dan ook naar de Bosuil op deze mooie Hemelvaartsdag.

Opener deze avond is de nieuwe band van John Jaycee Cuijpers, Tiffany Kills. Tiffany Kills bestaat uit goede muzikanten en over de vocale capaciteiten van John Jaycee Cuijpers hoeven we het ook niet te hebben. De set bestaat uit louter eigen nummers die op de nog ergens in 2025 uitgebrachte CD komen te staan. De classic rock wordt vakkundig gespeeld maar we hebben het allemaal al eerder gehoord, een snufje AC/DC, een vleugje Accept en heel veel Whitesnake. Het ontbreekt Tiffany Kills nog om hun eigen stempel op de nummers te drukken. Desondanks dit puntje van kritiek een goede opwarmer voor Tyketto voor zo ver dat nodig is op deze zonovergoten Hemelvaartsdag.

Hierna is het de beurt aan Tyketto. Ondanks enkele kleine technische probleempjes zoals een haperende beamer die het bandlogo projecteert, (misschien een idee om zoals de meeste bands een doek te gebruiken, dat werkt altijd). Ook de versterking van de akoestische gitaar van Danny Vaughn had te kampen met wat kleine probleempjes maar dit werd creatief opgelost zodat we na een korte onderbreking ook hier geen last meer van hadden. De setlist kent weinig verrassingen. Het overgrote deel bestaat uit nummers van de eerste twee albums ‘Don’t Come Easy’ en ‘Strength In Numbers’. Maar ook het snoeiharde ‘Faithless’ wat op ‘Dig In Deep’ staat en de Waysted kraker ‘Heroes Die Young’ komen voorbij. ‘Heroes Die Young’ wordt gespeeld omdat Danny Vaughn en drummer Johnny Dee in het verleden in deze band gespeeld hebben.

De grootste verrassing deze avond is echter ‘nieuweling’ gitarist Harry Scott Elliott. Ik kende hem al van zijn gitaarwerk op de albums van Chez Kane en Kee Marcello maar wat hij vanavond laat zien en horen is absolute topkwaliteit. Zijn vaardigheden op zowel elektrische als akoestische gitaar zijn van extreem hoog niveau. Al met al is het wederom een zeer geslaagde avond met als gastheer Danny Vaughn die ogenschijnlijk in het bezit lijkt van de eeuwige jeugd. Alleen zijn grijze lokken verraden dat hij inmiddels de leeftijdssgrens van 60 jaar is gepasseerd.

De set wordt natuurlijk afgesloten met ‘Forever Young’ wat zeker geldt voor Danny Vaughn al geeft hij ook met enige zelfspot toe dat ook bij hem de jaren beginnen te tellen. Tyketto is momenteel bezig met het maken van een nieuw album en Danny Vaughn belooft om dan weer terug te komen naar de Bosuil om de nieuwe nummers aan ons te laten horen. Ik kijk er nu al naar uit!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ