From Sorrow To Serenity – Reclaim

Facebookrssmail

Afgelopen maart bracht de Britse Metalcore band From Sorrow To Serenity hun nieuwste album ‘Reclaim’ uit via Long Branch Records. De heren zijn bezig bijtjes, want de band lijkt de bedoeling te hebben om vanaf 2016 elk jaar een nieuw album uit te brengen.

‘Reclaim’ kikt er meteen lekker in met prettige gruntvocals en een aangename Metalcore sound op de track ‘Denounce’. Ook de daaropvolgende tracks ‘We Are Liberty’, ‘Reclaim’, ‘Alight’ en ‘Perpetrator’ kenmerken zich door een prima Metalcore sound met voldoende afwisseling.

De band speelt met een lekkere gitaargroove en een pompend bass spel en op ‘We Are Liberty’ komen nu ook de cleanvocals om de hoek kijken en weten deze perfect af te wisselen. Als verdere afwisseling is er op ‘Reclaim’ wat samples als intro te horen die haast Linkin Park-achtig klinken. ‘Alight’ kenmerkt zich grotendeels door cleanvocals en ‘Perpetrator’ en ‘Solitude’ worden mid-tempo gespeeld.  Ook geinig is om te horen dat ‘Solitude’ wat Industrial invloeden heeft.

Vanaf ‘Supremacy’ gaat de verveling een beetje toeslaan, maar dat mag geen hinder zijn voor het verder uitstekende album. Ook de twee afsluitende tracks ‘7’ en ‘Resurgence’ voegen weinig iets nieuws toe.

De band lijkt qua sound erg geïnspireerd te zijn door het vroegere In Flames en Linkin Park en weten dit prima te verwerken. Prima Metalcore schijfje en niet meer dan dat.
(80/100) (Long Branch Records)

Tracklist: Reclaim

1. Denounce
2. We Are Liberty
3. Reclaim
4. Alight
5. Perpetrator
6. Solitude
7. Unity Asunder
8. Inside a Soul
9. Supremacy
10. 7
11. Resurgence

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ