Harakiri for the Sky – III:Trauma

Facebookrssmail

HFTSCoverHarakiri for the Sky is een Oostenrijkse post rock / black metal band opgericht in 2011. Vanaf het debuut album zitten de twee heren, Matthias Sollak (alle instrumenten) en V. Wahntraum (vocalen), al bij het label Art of Propaganda. In die vijf jaar zijn de heren ook flink productief geweest, de gelijknamige debuutplaat verscheen in 2012 waarna de opvolger ‘Aokigahara’ in 2014 uitgebracht werd. Inmiddels is het tijd voor de derde langspeler ‘III:Trauma’.

Het album opent met het ruim tien minuten durende ‘Calling the Rain’. Een nummer dat opvalt door de melodie van zowel gitaar en toetsen, een mid-tempo rock nummer met “harsh” vocalen. Een aantrekkelijk nummer met een trage rock riff en verschillende tempowisselingen en breaks maar toch krijg ik het gevoel dat dit nummer te lang duurt, de verassing is op een gegeven moment weg.

‘Funeral Dreams’ geeft dan wel aardig weer wat de teksten van deze heren doen, depressies en zelfmoord zijn de veel voorkomende inspiratie bronnen van het gezelschap. Het nummer zelf heeft wat meer pit, snellere drums waardoor je meer in het black metal gevoel komt. Alle nummers duren een ruime acht minuten of meer, op zich geen probleem wanneer de nummers blijven boeien en dat is de spreekwoordelijke wringende schoen. Variatie in de nummers is er voldoende, zo begint ‘Thanatos’ met een rustig intro waarna er een lekker tempo wordt uitgeperst onderbroken door een leuk gitaarloopje, halverwege het nummer weet V. Wahntraum een stukje “clean vocals” te brengen, verrassend. ‘Thanatos’ is naar mijn mening een van de betere nummers, een nummer dat de volle 9 minuten blijft boeien.

Het album kabbelt zo rustig voort, gedegen zonder ergens uit te blinken, met goed verzorgde gitaarriffs die een meerwaarde zijn voor de composities maar wat duren ze lang.

Harakiri for the Sky heeft met de nieuwe langspeler zeker geen slechte plaat uitgebracht maar het kost moeite om de nummers in zijn geheel af te luisteren, simpelweg te veel van het goede.

(7/10, Art of Propaganda)

Tracklist:
1. Calling the Rain 11:28
2. Funeral Dreams 08:59
3. Thanatos 09:21
4. This Life as a Dagger 09:27
5. The Traces We Leave 08:33
6. Viaticum 08:38
7. Dry the River 09:51
8. Bury Me 08:56

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ