Kampfar – Ofidians Manifest

Facebookrssmail

Begin mei bracht de Noorse Black Metal band Kampfar hun nieuwste album ‘Ofidians Manifest’ uit via Indie Recordings. Het is de bands achtste studio album in hun 25-jarig bestaan. Alhoewel ik bekend ben met het werk van Kampfar komt opener ‘Syndefall’ nog niet direct bij me binnen. De band speelt op deze track een nogal eentonige riff.

De volgende track ‘Ophidian’ valt wat beter met een heavy gitaarriff als opener en ook ‘Dominans’ met wat soundeffects en vrouwelijke vocalen geven een afwisselende sound. Ook ‘Natt’ klinkt erg spannend me echovocalen onder een stevige gitaarriff en qua muziek zit deze track sterk in mekaar vanwege de afwisseling met de soundeffects en opbouw in de gitaren en bass. Vanaf ‘Eremitt’ lijkt het weer wat minder te worden met wel erg niemanddallerig gebrul onder een wel erg eentonige riff, maar ‘Skamlos!’ weet dit weer prima op te vangen dankzij een interessante Basgitaarsolo. 

In het begin is het even inkomen, maar halverwege heb je echt een mooie plaat.  Persoonlijk vind ik het niet echt hun beste album. Wie weet gaat dat nog komen. Voor nu een redelijk schijfje.
(65/100) (Indie Recordings)

Tracklist Ofidians Manifest

I Syndefall
|| Ophidian
||| Dominans
|||| Natt
||||| Eremitt
|||||| Skamløs!
||||||| Det Sorte

Line Up Kampfar

Ole – Guitar and keys
Jon – Bass
Dolk – Vocals
Ask Ty – Drums and vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ