Tau Cross – Pillar of Fire

Facebookrssmail

Tau Cross is een heavy metal band met leden op verschillende continenten. De band is opgericht in 2013 en twee jaar later verscheen het gelijknamige debuutalbum via Relapse Records. De band kent in ieder geval een opvallend lid, zo zit Voivod’s Michel “Away” Langevin achter de drumkit, de overige bandleden zijn actief in Locale bandjes zonder al te veel naam of faam. Tau Cross brengt met ‘Pillar of Fire’ op 21 juli de tweede langspeler, wederom via Relapse Records.

Tau Cross brengt lekkere vrolijke nummers gebaseerd op heavy metal met rock en crustpunk invloeden. Vanaf het openingsnummer ‘Raising Golem’ volgt een rit met eenvoudige doch pakkende riffs, de lekkere punk invloeden liggen voor de hand en geven de songs een vrolijke sound. De ietwat rauwe vocalen van zanger / bassist Rob “The Baron” Miller passen naadloos bij de composities en zijn een goede aanvulling. Het wat populair klinkende ‘On the Water’ doet wat denken aan het Duitse Böhse Onkelz en is ondermeer een heerlijke track.

Het titelnummer ‘Pillar of Fire’ krijg je het gevoel in een western te zitten, een traag en vermakelijk nummer. ‘Killing the King’ en ‘A White Horse’ zijn dan weer een lekker in het gehoor liggende up tempo nummers en zo weet Tau Cross veel variatie te brengen. Sterke riffs en dito solo’s van het gitaar tandem Andy Lefton en Jon Misery worden professioneel begeleid door drummer Michel “Away” Langevin. Hoewel de nummers lekker in het gehoor liggen en soms wat populair klinken heeft Tau Cross toch een lekkere eigen geluid en luisteren de nummers lekker weg.

‘Pillar of Fire’, het tweede album van Tau Cross is een lekker heavy rock album. Vrolijke en toegankelijke muziek, soms wat populair maar over het algemeen vermakelijk.

(75/100, Relapse Records)

Tracklist:
1. Raising Golem 05:13
2. Bread and Circuses 04:52
3. On the Water 05:08
4. Deep State 05:05
5. Pillar of Fire 04:16
6. Killing the King 05:41
7. A White Horse 03:01
8. The Big House 05:28
9. RFID 02:49
10. Seven Wheels 04:46
11. What Is a Man 04:10

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ