Mandrake’s Monster- Regrets

Facebookrssmail

 

MM_'REGRETS'_Album_Cover_FRONTDeze hardrockband uit Enschede is opgericht in 2012. De bandleden zijn: Sem Christoffel (bas), Mart Nijen Es (drum, percussie, backing vocals),
Alex Freise (gitaar), Peter Muller (gitaar, backing vocals) en Martin Duve (zang).
De namen Sem en Mart zullen bij een aantal mensen bekend in de oren klinken. Dat klopt, want zij spelen namelijk ook bij Vandenberg’s MoonKings.

Mandrake’s Monster mengt de hardrock met zinderende alternatieve muziek, gebracht met passie en energie. Hun inspiratiebronnen zijn Queens Of The Stone Age, Foo Fighters, Black Sabbath en Led Zeppelin. Ze treden niet alleen in Nederland maar ook buiten de grenzen op. Afgelopen najaar hebben ze door Oost-Europa getoerd en in februari staat een tour door Duitsland gepland.

Het artwork op de cover (door Christoffel gemaakt) bestaat uit een geschetste versie van hun logo. Op de cd dezelfde print. Bij het album zit een alleraardigst bedank briefje met de tekst “Thanks for listening to our first album see you on the road love… Ik heb nog niks van de cd gehoord maar ik heb nu al een glimlach op mijn gezicht.

Het intro van ‘This time’ is pakkend. De melodielijn is prima, Martin Duve zingt duidelijk en heeft een heerlijke stem. De backing vocals vormen een mooie toegevoegde waarde. Wat klinkt dit lekker! Boeiende wisselingen in tempo en volume en een heerlijke basloop. Het nummer heeft een geweldig einde en staat als een huis.

‘Going down anyway’ heeft een melodie en tekst die in je hoofd blijft hangen, het tempo wisselt af en ligt soms hoog. Flinke stukken tekst worden goed verstaanbaar gezongen, maar evengoed toch fijn dat er een boekje met songteksten bij zit om even mee te lezen.

‘Old leafs die’ heeft een mooi intro, met leuke details. De alternatieve rock is hier duidelijk aanwezig.

‘Regrets’ heeft me meteen te pakken. De muziek is langzaam en bijna minimalistisch te noemen.
Mother…
I’m sorry for…
the things I….
said to you..
De songtekst gaat op een mooie manier door merg en been…hart verscheurend, de wanhoop is in de stem van Martin goed te horen. Hierna heeft de songtekst nog maar een paar zinnen, elk met maar een paar woorden, maar ieder woord is raak…
Deze woorden in combinatie met de muziek die op een gegeven moment bijna dramatisch aangezet is, maakt dat deze powerballad binnenkomt en mij diep raakt.

‘N.W.O’ is een extra track die geschreven door Sem Christoffel , en is een experiment. Gewoon omdat ze dit een keer wilden proberen. Door de samenwerking met een filmproducent maakt dat het intro heel bijzonder klinkt om even later om te schakelen naar heerlijke rock. Het nummer eindigt weer met dat typische geluid van filmmuziek, zeer zeker een geslaagd experiment!

Ik ben onder de indruk. Een geweldig debuut album! Ik kan eigenlijk alleen maar plus punten opnoemen.
Mart Nijen Es laat de high hats niet bepaald met rust, maar het is nooit over de top. Dat geldt ook voor gitaren en bas: lekker veel maar niet overdadig, instrumentaal zit alles mooi in elkaar.
Hoewel dit album net uit is, zijn er al weer plannen voor een nieuw album. Ik hoop dat er dan weer zo’n mooie power ballad in zit. Maar voorlopig zal ik eerst nog regelmatig genieten van deze cd.

Mandrake’s Monster- Regrets (8,5/10) (eigen beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ