Happy birthday Mark ‘Barney’ Greenway

Facebookrssmail

Mark ‘Barney’ Greenway werd geboren op 13 juli 1969 in Great Barr, Birmingham en is een Engels extreme metal zanger. Barney is vooral bekend als zanger van Napalm Death, Extreme Noise Terror en Benediction.

Mark dankt de bijnaam Barney uit de periode dat hij veel dronk. Volgens Mark ging hij overal heen en liep hij overal tegenaan wanneer hij dronken was, de vergelijking met Flinstone Barney Rubble was snel gemaakt.

Met Napalm Death was Mark ‘Barney’ Greenway verantwoordelijk voor alle platen vanaf ‘Harmony Corruption’ uit 1990, waarmee alleen bij de eerste 2 platen, ‘Scum’ (1987) en ‘From Enslavement to Obliteration’ (1988), geen betrokkenheid had. De laatste plaat die verscheen was ‘Apex Predator – Easy Meat’ in 2015.

Met Benediction was Barney medeverantwoordelijk voor 1 langspelers: ‘Subconscious Terror’ uit 1990, met Extreme Noise Terror was hij verantwoordelijk voor ‘Damage 381’ uit 1997.

RockMuZine feliciteert Mark ‘Barney’ Greenway met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ