Happy birthday Jim Lindberg

Facebookrssmail

James William Lindberg werd geboren op 26 juli 1965 in Hermosa Beach, Californië en is een Amerikaanse zanger en gitarist. Actief sinds de jaren 1980, toen hij actief was in lokale bands. Jim Lindberg is het best bekend als de frontman en songwriter van de invloedrijke punk rock band Pennywise waar hij actief was van 1988 en 2009, om zich vervolgens in 2012 weer bij de band aan te sluiten. Hij was ook frontman en gitarist in The Black Pacific, met deze band verscheen alleen het gelijknamige debuutalbum in 2010.

ontleent zijn naam aan een personage uit het boek ‘It’ van horrorschrijver Stephen King. Het eerste album, Word From The Wise/Wildcard, komt uit in 1989 en bevat acht nummers waaronder een cover van “Stand By Me”.

In 1996 pleegt bassist Jason Thirsk zelfmoord. Aanvankelijk wilden de overblijvende bandleden niet meer verder spelen, maar later pakken ze de draad toch weer op met een nieuwe bassist, Randy Bradbury. Jim Lindberg, zanger van de band, schrijft de teksten zelf. Sommige nummers die geschreven zijn door Jason Thirsk worden tijdens optreden nog steeds gespeeld, ter nagedachtenis aan het overleden bandlid.

RockMuZine feliciteert Jim Lindberg met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ