Metal zoals het bedoeld is in LittleDevil Bar

Facebookrssmail

Het Belgische Thorium met de uitstekende Nederlandse zanger David Marcelis mag deze avond het publiek opwarmen en doet dit zeer verdienstelijk. De twee gitaristen en bassist zaten vroeger in Ostrogoth en zijn tegenwoordig dus actief in Thorium.

Thorium - Thorium

De hele avond wordt gekenmerkt door kleine technische probleempjes maar dat heeft weinig invloed op het publiek en de twee bands die deze avond op het podium staan. Het haalt helaas wel de vaart uit de avond. Terug naar de muziek nu want daar gaat het tenslotte om. Thorium speelt een leuke set met ouder en recent eigen werk. Vooral het (twin) gitaarwerk en de vocalen verdienen een speciale vermelding.

Op het laatst worden we getrakteerd op twee covers, namelijk ‘Caught Somewhere In Time’ van Iron Maiden’ en ‘The Needle Lies’ van Queensryche, wat niet helemaal foutloos gespeeld werd maar heel goed werd opgelost door de mannen van Thorium. Ook speelden ze ‘Ostrogoth’ nog van hun vroegere gelijknamige band. Al met al een positieve verrassing en als voorprogramma goed gekozen aangezien het goed matcht met de muziek van Heir Apparent.

Heir Apparent

Na een langer dan bedoelde ombouwpauze veroorzaakt door de al eerder vernoemde technische problemen betreedt Heir Apparent het podium van de nagenoeg uitverkochte LittleDevil Bar. Vanaf opener ‘Hands Of Destiny’ tot en met afsluiter ‘Fifth Season’ gaat het dak er af. Heir Apparent laat een bloemlezing horen uit hun hele muzikale oeuvre waarbij de nadruk ligt op hun legendarische debuut ‘Graceful Inheritance’.

Ruim 2 uur lang mogen we genieten van de fantastische strot van Will Shaw, het gitaarwerk van grote baas Terry Gorle die de ene wonderschone gitaarsolo na de andere uit zijn vingers tovert. Razendsnel maar toch melodieus, een kunst op zich. Drummer Ray Schwartz en bassist Derek Peace spelen creatieve partijen waardoor de muziek af en toe ook een wat progressief karakter krijgt en dan hebben we nog toetsenist Op Sakiya die de muziek extra kleur geef met zijn spel, de spreekwoordelijke kers op de taart. Het is een avond die iedere bezoeker van LittleDevil Bar niet snel zal vergeten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ