Eindhoven rocks met Legends of Rock

Facebookrssmail

26 mei was het weer zover. The Legends of Rock kwamen naar de Effenaar. De tribute scene leeft dat kwam er ook wel weer uit in Eindhoven. Organisator John van Borne presteert het toch maar weer om Eindhoven enthousiast te maken voor deze tributes en Eindhoven meer te geven dan PSV. Eindhoven Rocks !!!

De tributes mochten er zijn. De aftrap was voor Powerslave. Vaak ondankbaar om te openen maar in dit geval ging de Effenaar meteen los. Een feest van herkenning voor de dragers van Iron Maiden merchandise. De zaal ging los, Powerslave ging los. Een uur lang hits van het inmiddels 32-jarige repertoire van The Originals. Hier en daar wat kleine missers maar overall een perfecte show die de zaal een voorproefje gaf wat er nog ging komen.

De tweede in de line-Up, Slash ’n Roses. Goede wijn behoeft geen krans. Richard en zijn mannen zetten in hun set een feest van herkenning neer als het gaat over Guns ’n Roses. Het staat, het boeit en verveeld nimmer. “Slash” is Slash en Richard is Axel. De sound is Guns ’n Roses. Richard kwam van het podium en mengde zich onder het enthousiaste publiek. Het werd gewaardeerd maar de stagedive durfde hij niet aan. Geweldig show en ga kijken als The Legends bij je in de buurt zijn.

Want de volgende mocht er ook zijn. ACinDC. Dat was met recht een “Thunderstruck”. Een Angus Young die neergezet wordt door Erwin Wuite. Wat een energie en conditie moet deze jongen hebben. Wouter Kerkhofs als frontman. Deze mannen zetten met hun mede bandleden een tribute neer van AC/DC die met recht een eerbetoon genoemd mag worden. Back is Black en AC/DC is ACinDC.

De afsluiter. De band die ooit de beste tribute band van de Benelux was. Daarnaast werd de frontman Thijs de Jong ook nog uitgeroepen tot beste gitarist, Present Danger. Inmiddels een begrip in de tribute wereld. Wat doen ze… Metallica. Binnenkort op Graspop nu in de Effenaar. Getourd in de U.S. nu in de Effenaar. Wat een muzikanten en naar eerder die dag in Lisse en Brunssum te hebben gestaan werd ook de Effenaar ingepakt. ‘Nothing Else Matters’, ‘Master Of Puppets’, noem maar op. Het werd geabsorbeerd door de menigte. Compleet met pogo. Rockin’ Effenaar kan terugkijken op een mooie avond en doet John volgende jaar weer Eindhoven aan met The Legends.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ