Triggerfinger naar Onderzeebootloods Rotterdam

Facebookrssmail

Het driekoppig rock ’n roll monster Triggerfinger is twintig geworden. De Vlaamse rockband viert dit het hele jaar en in Rotterdam doen ze dat met een concert op een unieke locatie: de Onderzeebootloods! Direct aan de Nieuwe Maas staat de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam. Waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen, is nu ruimte voor omvangrijke innovatieve events en van de zomer dus ook het concert van Triggerfinger. De Onderzeebootloods is recentelijk gerenoveerd, maar heeft zijn rauwe en industriële karakter behouden.Zaterdag 31 augustus 2019 is de dag die je moet blokken in je agenda.

Rock-‘n-roll is here to stay

Wat eind 1998 begon als een bescheiden poging om een pittig kruid toe te voegen aan de vaderlandse live scene, is twee decennia later het belangrijkste hoekmeubel in het salon van de Belgische rock. Ruben Block, Mario Goossens en Paul Van Bruystegem zijn de geestelijke vaders van een imposante back catalogue (vijf studio- en twee live-albums), de eigenaars van een live-reputatie die hen in heel Europa voor volle zalen en op fraaie festivalaffiches brengt, en de aanjagers van de heilige gedachte dat rock-‘n-roll hier is to stay.

Maar het is niet alleen rock-‘n-roll wat de klok slaat. Begin 2012 nam Triggerfinger bij Giel Beelen à l’improviste die cover op van Lykke Li’s ‘I Follow Rivers’. De kopjes-en-mes-cover ging viral, werd een radiohit en haalde nummer één in België en Nederland.

Support: Anemone

De support is in handen van de Rotterdamse band Anemone. Rauwe randjes, psychedelische soundscapes, Madchester-grooves en uitgesponnen Britpopliedjes. Met deze elementen is Anemone uit de startblokken geknald in de zomer van 2017. In de platenkasten van de groep vind je albums van The Brian Jonestown Massacre, Pavement, The Feelies, Oasis en tijdens de shows wordt er in het publiek gefluisterd over The Stone Roses en Happy Mondays.

Praktische info

  • Zaterdag 31 augustus 2019
  • Deuren open 19:00 | Aanvang 20:00
  • Locatie: Onderzeebootloods (RDM Rotterdam)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ