Nieuw metal festival in België: Miracle Metal Meeting

Facebookrssmail

Miracle vzw heeft de afgelopen jaren al verschillende genres concerten georganiseerd voor jong en minder jong… Nu gaan ze een heel andere toer op met de eerste editie van de Miracle Metal Meeting. De eerste editie, want ze willen dit in de toekomst graag jaarlijks herhalen. De ambitie is een kleinschalig maar kwalitatief festival te organiseren en niet om de volgende Graspop te worden. Miracle Metal Meeting vindt plaats bij de Brielepoort in Deinze.

Voor deze eerste editie hebben ze gekozen voor een volledig Belgische line-up, waarbij Franky De Smet-Van Damme (Channel Zero) en Jeroen Camerlynck (Fleddy Melculy) ook hun inbreng in hebben.

BARK
De band bestaat nog maar enkele jaren, maar zijn allerminst beginnelingen. Ze hebben geen muzikaal masterplan en dat hoor je, van stonerrock over woeste metal tot thrash of hardcore, als het maar goed en snoeihard klinkt. De perfecte opener dus om de boel van in het begin te doen ontploffen.

Off The Cross
De 2de band komt eveneens uit Antwerpen. In 2017 brachten ze hun debuutplaat ‘Divided Kingdom’ uit die heel goed onthaald werd door pers en publiek. Met deze plaat hebben ze heel snel België ingepalmd met optredens op Graspop, Groezrock, Antwerp Metal Fest en veel meer… Daarnaast mochten ze verschillende gereputeerde bands supporten op een Europese tour.

King Hiss
Sinds hun ontstaan in 2011 heeft deze West-Vlaamse band snel naam gemaakt met een mix van melodieuze metal, hardrock, stonerrock en een vleugje hardcore. Uitverkochte clubs en grote festivals vielen hen te beurt en de reacties op hun albums waren uitermate positief. Hun laatste album, Mastosaurus, brachten ze uit in 2016. Het podium is hun natuurlijke habitat voor deze luide vikings van de lage landen. Daar zijn ze op hun best.

Fleddy Melculy
Fleddy Melculy is het alter ego van Jeroen Camerlynck, frontman bij De Fanfaar en een waar fenomeen. Een metalband met Nederlandstalige teksten over de meest hilarische onderwerpen (een T-shirt van Metallica, brood, pinkers en ga zo maar door). Oorspronkelijk misschien bedoeld als grap, maar ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een vaste waarde in de Belgische muziekwereld. In 2016 was er de eerste EP ‘Wat de fok?’ en datzelfde jaar ook een eerste volwaardig album ‘Helgië’. Meteen in hun eerste jaar speelden ze al op alle grote festivals zoals Pukkelpop en Graspop Metal Meeting. Vorig jaar bracht vorig jaar hun 2de album ‘De Kerk van Melculy’ uit.

Channel Zero
Channel Zero hoeven we eigenlijk niet meer voor te stellen. De band van frontman Franky De Smet-Van Damme is gestart in 1990 en al snel kregen ze een grote schare fans in de Benelux en Duitsland. Ze toerden door gans Europa in het voorprogramma van onder meer Biohazard, Life of Agony en in 1997 tourde Channel Zero samen met Body Count. Op het einde van dat jaar kwam er echter een split. In 2010 werd er één reünieconcert gepland in de AB, maar het werden er uiteindelijk niet minder dan 6! Jammer genoeg overleed drummer Phil Baheux in 2013, maar de andere bandleden beslisten om verder te gaan met Channel Zero. Er kwam zelfs een akoestische tour langs Belgische culturele centra en ze stonden de laatste jaren ook weer meermaals op diverse affiches van grote festivals.

Vanaf 23.00 uur is er een afterparty met DJ Fleddy Melculy en DJ Turbeau (Franky DSVD); De frontmannen van Fleddy Melculy an Channel Zero.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ