Uitverkocht Nirwana gaat goed van start

Facebookrssmail

De vrijdag van Nirwana begint met onheilspellend en wisselvallig weer. Harde stortbuien worden omgeruild tot broeiig warm weer, en dan nog drie keer heen en terug. Typisch festivalweer, maar dat houdt de bezoekers van Nirwana niet tegen om een feestje neer te zetten.

Aan het Belgische duo Equal Idiots de eer om als eerste van start te gaan op het hoofdpodium. Dit Belgische duo speelt een harde versie van garage punk en zorgt meteen voor veel pit. Ook al is het vroeg op de dag en heeft het weer voor een slechte start gezorgd, het veld is al goed gevuld en de eerste dansjes worden gestart.

Vervolgens is de buurt aan Agitator, die een vette thuisshow spelen. Met hun rapcore trekken ze de tent al goed vol op de vroege middag.

Hierna is tijd voor Navarone. Een band die grooved als geen ander en nooit teleurstelt met de ontzettend getalenteerde zanger Merijn van Haren. In hun set spelen ze ook nog een aantal covers van AC/DC en Led Zeppelin welke goed in de smaakt valt bij het publiek. 

Dit wordt gevolgd door Green Lizard tribute to the Nineties ft. Rudeboy die al vaker op Nirwana hebben gespeeld maar deze keer met een gevulde 90’s klassieker set komen. Gezien de leeftijd van vele op het festival spreken ze de doelgroep hier perfect aan met nummers van Nirvana tot Beastie Boys en Urban Dance squad.

Op het hoofdpodium speelt Graveyard een nette set zonder al te veel enthousiasme, maar dat is ook niet nodig om de muziek over te laten komen.

In groot contrast staat daarna Andy Fresco die vanaf de eerste seconde één groot feest neerzet. Al in het eerste nummer was het podium te klein en heeft de zanger al up close kennis gemaakt met het publiek. De Jack Daniels vliegt in het rond en de band gaat van Britney Spears naar Smooth Reggea. Andy Fresco speelt met overtuiging en laat zien waarom hij tot een van de best hoort.

Dan wordt er overgeschakeld naar de mainstage met weer één contrast. Punk/hardcore legende Pennywise zorgt ervoor dat de beveiliging extra mankrachten heeft moeten bijschakelen om de meute aan crowdsurfers bij te houden die vanuit het publiek komen. Er zijn grote pits in het publiek en op het podium heeft de band de grootste lul.

Er wordt zelfs nog een bezoeker (die eruit ziet als de zanger van The Darkness) op het podium gehaald die een stukje ‘Bro Hymn’ speelt. Over ‘Bro Hymn’ gesproken, dat is natuurlijk het punkanthem waar iedereen op zit te wachen. En de set van Pennywise wordt afgesloten met dit nummer waarbij iedereen luidkeels mee zingt.

Als afsluiter van de tent staat The Darkness, overbekend van het nummer ‘I believe in a thing called love’. Behalve dit ene bekende nummer weet de band het publiek mee te krijgen en zijn er overal headbangende mensen met lucht gitaren te zien. Alhoewel de band er niet serieus uit ziet, zijn dit toch stuk voor stuk ontzettend goede muzikanten.

Daarna is het tijd voor de nederpunk van de Heideroosjes. Er kon geen andere band gekozen worden om de vrijdag af te sluiten, wederom sluit het perfect aan op de doelgroep en de bezoekers die rondlopen. Want welke persoon die op Nirwana rondloopt is niet groot geworden met de muziek van deze band. Alle klassiekers en meezingers zoals ‘Damclub Hooligan’, ‘Lekker belangrijk’ en ‘Sjonnie en Anita’ komen voorbij waar het publiek van geniet. Helaas krijgen we geen nummer over de paashaas, maar dat mag de pret niet drukken op deze perfecte festivaldag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ